Woning met twee gezichten in Kortenhoef geschilderd

Hout Coatings was als adviseur betrokken bij het schilderen van deze bijzondere woning in Kortenhoef. Het is een woning met twee gezichten. De voorkant is stedelijk, de achterkant landelijk.

Deze combinatie kwam er op voorschrift van de gemeente. Om hieraan te voldoen is de voorzijde gestuct en de achterzijde "gepotdekseld" western red cedar en dekkend geschilderd.

Eerst impregneren

Hout Coatings adviseerde om het hout een maal rondom te impregneren met Jotun Visir Klar, een uniek impregneermiddel dat een stof bevat die de natuurlijke conservering van hout vervangt. Hierna werd de woning een maal rondom geschilderd met Jotun Demidekk Ultimate. Voor een goede dekking, maar ook omdat het simpelweg mooier is, zou een extra afwerkingslaag ideaal zijn. Dit geeft bovendien extra bescherming.

De beste methode om dit te doen is schilderen met een blokkwast van hoge kwaliteit. Hout Coatings adviseerde voor het stucwerk een buitenmuurverf van SPS te gebruiken, wat de klant ook deed. Goede buitenmuurverven zorgen niet alleen voor een mooi strak uiterlijk, maar zorgen er ook voor dat de gevel vloeistofdicht wordt. De spouwmuur blijft veel droger waardoor binnen een prettiger leefklimaat heerst.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier