Vurenhout beitsen - Houten vakantiehuis

Vurenhouten vakantiehuis beitsenVurenhout beitsen met producten van Jotun of Inno Coatings is een slimme, duurzame keuze. Het hout blijft vele jaren mooi. Een bewijs hiervoor is dit houten vakantiehuis in Zeewolde. De eigenaren van deze vurenhouten woning (te huur via bijhetbos.nl) gaan zelfs een stapje verder. Ze beitsen het hout haast elke vijf jaar. Zo blijft het huisje er echt als nieuw uitzien.

Zo vaak opnieuw je houten huis beitsen is op zich niet per se nodig, zolang je tenminste de topproducten van Hout Coatings gebruikt. Voor Jotun beits geldt normaal een onderhoudsinterval tot twaalf jaar. Lokale omstandigheden zoals het weer of luchtvervuiling kunnen die tijd wel wat inkorten. Maar ook dan behoort deze beits tot de meest duurzame op de markt.

Wat deze beits zo geschikt voor vurenhout is de combinatie van elasticiteit, UV- en weerbestendigheid. De beits beweegt mee op het hout dat door temperatuur krimpt of uitzet. Speciale ingrediënten zorgen ervoor dat de kleur mooi blijft en schimmels en algen geen vat krijgen op het hout.

Samenvatting van het project

  • Project: Houten vakantiehuis beitsen
  • Soort hout: Vurenhout
  • Locatie: Zeewolde
  • Voorbehandeling: ontvetten met St Marc
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleuren: Jotun 4129 Aftenstemning

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt vaak gebruikt voor red cedar beitsen. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart. Wilt u weten of deze beits over bestaande beits lagen heen gebeitst kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor uw houten huis? Neem dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

Vurenhout beitsen

Uitvoering: vurenhout beitsen

De klant koos voor de Jotun-producten na overleg met Hout Coatings. De reden was dat Scandinavische woningen een elastische verf nodig hebben die meebeweegt met het hout. De dekkende beits van Jotun voldoet hieraan. De adviseur van Hot Coatings kwam persoonlijk het huis bekijken. De beits werd snel geleverd.

Het voorbereidende werk bestond uit ontvetten met het schoonmaakmiddel van St Marc, waarna de houten geveldelen werden afgespoeld met een tuinslang. Het echte vurenhout beitsen kon daarna beginnen. De Jotun-beits werd goed geroerd en daarna met een grote kwast aangebracht. Het werk ging vanwege onbestendig weer wel in enkele fases.

De klant is bijzonder tevreden. En ook de gasten van het vakantiehuis zijn positief. Zij vinden het houten huis heel gezellig. Het ziet er warm uit en dat komt door de gekozen producten en kleur.

Zelf beitsen? Volg onze werkwijzers:

Tip van de specialist

Gaat u vurenhout beitsen, dan adviseren wij voor het beste resultaat minimaal twee lagen. Drie lagen beits geeft een nog betere dekking en is met name aangeraden bij nieuw hout. Zijn de houten geveldelen nog niet gemonteerd? Breng dan rondom één laag beits aan. Indien nodig wel vooraf impregneren. Hierna kan het houten worden gemonteerd en afgewerkt. Plan de schilderklus wel zorgvuldig. Vurenhout beitsen doet u het best bij rustig, droog en niet te zonnig weer. Dit versnelt het drogen en voorkomt blaarvorming.

Gekozen beitskleur

De klant koos als hoofdkleur voor Jotun 4129 Aftenstemning, een warmblauwe tint uit het Jotun-gamma. Bij Hout Coatings kunnen we alle NCS- en RAL-kleuren leveren, evenals de eigen kleuren van Jotun. Elke bestelling wordt op maat van de klant gemaakt, dus hebben we alle kleuren in voorraad.

           

Jotun 4129
aftenstemning

     
 
   

Meer weten over welke kleuren mogelijk zijn? Hier zijn alle beits kleuren.

Persoonlijk advies over vurenhout beitsen

Vuren beitsen vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste beits, hoeveel verf of beits u nodigt heb en hoe u een vurenhouten huis beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Duurzaam houten huizen behandelen is waar wij voor staan.

Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis beitsen.