Verven van houten huis in Duitsland

Houten huizen zijn gevoelig voor alle weertypen. Daarom is regelmatig en kwalitatief goed onderhoud erg belangrijk. Verf speelt daarbij een essentiële rol.

Dit ondervond ook de familie Bons. Het gezin woont vlak over de grens in Duitsland in een houten huis. Vanwege de adviezen op de website en de goede service benaderden ze Hout Coatings. Hun woning was jarenlang slecht onderhouden. De oude verflaag begon los te laten. Ook was er door warmte en slecht onderhoud veel hars op het hout ontstaan.

Houtverf bestand tegen extreem weer

De familie Bons was bovendien de kleuren moe. Kortom: tijd voor een stevige opfrisbeurt. Samen met Hout Coatings werden de kleuren bepaald. Gekozen werd voor een witte tint en een groen-/bruinachtige kleur. Eerst moest de oude laag verwijderd worden. Overschilderen was geen optie omdat de oude laag in een belabberde conditie was. Om een mooi schoon oppervlak te krijgen, werd de hars weggekrabt en weggeschuurd. Hierna is de woning in twee lagen overgeschilderd.

Als verf koos de familie Bons op ons advies voor Jotun Demidekk Ultimate. Deze in Noorwegen ontwikkelde verf werd speciaal ontworpen voor de langdurige bescherming van houtwerk. Tot de bijzondere kwaliteiten van Demidekk Ultimate behoren langdurig glans- en kleurbehoud. Ook is deze houtverf bestand tegen het extreemste weer, zowel hitte als strenge vorst. 

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.