Tuinhuis dekkend beitsen

Tuinhuis beitsenEen houten tuinhuis beitsen met dekkende beits betekent dat je het hout echt jouw karakter kan meegeven. Elke kleur is mogelijk. Duurzaam afwerken hoeft bovendien niet duur te zijn. Deze klant beitste zijn nieuwe houten tuinhuis in twee verschillende kleuren: een voor onder de overkapping en aan aan de buitenkant.

Het ging hierbij om een tuinhuis van blank vurenhout. Dit type hout kan zowel geïmpregneerd als niet geïmpregneerd worden geleverd. Een voordeel van impregneren is dat het hout nog beter beschermd wordt tegen vocht, weer en wind. Hierna kan het hout met een dekkende beits worden behandeld.

De eigenaar van dit vurenhouten tuinhuisje merkte algauw dat er veel leveranciers zijn van houtverf en beits. Hij vertrouwde op het oordeel van zijn zwager en kwam bij Hout Coatings terecht.

Samenvatting van het project

  • Project: Houten tuinhuis beitsen
  • Soort hout: Vuren
  • Locatie: Almere
  • Voorbehandeling: Nieuw blank hout
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleur: RAL 7021 en 9010

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit uiterst populaire product van Jotun wordt heel vaak gebruikt voor vurenhout beitsen. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. De klant koos in dit geval voor twee RAL-kleuren. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart.

Wilt u weten of deze beits over bestaande beits lagen heen gebeitst kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor houten tuinhuizen beitsen? Neem dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

Op onderstaande foto's is links het huisje te zien voor de schilderbeurt. Geheel rechts is een sfeerbeeld van het huisje in de avond.

 

Houten tuinhuis dekkend beitsen

Uitvoering: houten tuinhuis beitsen

De klant heeft de dekkende beits direct op het vurenhouten tuinhuisje aangebracht. De grijze buitenkant werd slechts eenmaal gebeitst, zodat de oorspronkelijke houtkleur er doorheen schemert. Dit was de bedoeling; de klant vond het resultaat zo erg mooi. De binnenkant ging wel twee keer in wit. Achteraf bedacht hij dat hij misschien iets meer verf had moeten bestellen om het nog witter te maken. Bij het schilderen werden rollers en kwasten gebruikt.

Over het eindresultaat is de klant meer dan tevreden. Het open gedeelte van het tuinhuisje is heerlijk voor de zomeravond. Met kunstlicht erbij krijgt het zitgedeelte een warme, licht oranje gloed. De klant weet bovendien dat hij voor een duurzame oplossing heeft gekozen die jaren meegaat.

Onze werkwijzer tuinhuis beitsen - dekkend vertelt stap voor stap hoe u het dekkend schilderen van een tuinhuis aanpakt.

Tip van de specialist

Een houten tuinhuis is natuurlijk wat anders dan een houten woonhuis. Van een woning verwacht je meer comfort en deze moet er ook langer goed uitzien. Toch is het altijd verstandig om een houten tuinhuis te behandelen. Regen, luchtvervuiling en extreme temperaturen kunnen het hout aantasten. Op de lange duur kan dit tot houtrot leiden, en daarmee het verval van het houten tuinhuis. Beitsen is een probaat middel om hout te beschermen. Bezuinig er niet op.

Gekozen beitskleuren

RAL 7021 heeft als officiële naam zwartgrijs en zit precies tussen zwart en grijs in. In combinatie met hout kan het echter een ietwat blauwe uitstraling krijgen. RAL 9010 staat bekend als zuiver wit en is de meest witte tint in het RAL-assortiment. Beide kleuren passen in haast elke situatie, zowel binnen als buiten.

             
RAL 7021
Zwartgrijs
  RAL 9010
Zuiver wit 
       

Meer weten over welke kleuren mogelijk zijn? Hier zijn al onze beits kleuren.

Persoonlijk advies over tuinhuis beitsen

Een houten tuinhuis beitsen of vurenhout beitsen vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste beits, hoeveel verf of beits u nodigt heb en hoe u een houten tuinhuis beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in houten huizen beitsen graag te woord.

Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis beitsen.