Tuinhuis beitsen

Houten tuinhuis beitsenKlein of groot: elk houten huis heeft bescherming nodig. Ook een tuinhuis. Deze klant wilde zijn nieuw gebouwde houten tuinhuis beitsen met een dekkende beits zodat het langdurig beschermd zou worden. Het ging hierbij om douglashout.

De leverancier van het hout had al eerder gewerkt met Hout Coatings. Hij raadde aan om met ons contact op te nemen. Het hout was al geïmpregneerd en we adviseerden het af te werken met Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg, de populairste en meest gebruikte dekkende beits ter wereld. Deze is bij uitstek geschikt voor douglas beitsen.

Als u een houten tuinhuis niet behandelt, krijgen vocht en vuil vrij spel. Op termijn leidt dit tot houtrot, beschadigingen en instabiliteit. Dit gaat sneller dan veel mensen denken. Daarom adviseren we een nieuw houten huis zo snel mogelijk te beitsen.

Samenvatting van het project

  • Project: Houten tuinhuis beitsen
  • Soort hout: Douglas
  • Locatie: Winschoten
  • Voorbehandeling: Geïmpregneerd nieuw hout
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleur: RAL 9005

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt heel vaak gebruikt voor douglas beitsen. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart.

Wilt u weten of deze beits over bestaande beits lagen heen gebeitst kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor tuinhuizen beitsen? Neem dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

 

Douglas tuinhuis beitsen

Uitvoering: houten tuinhuis beitsen

Het ging om een gloednieuw tuinhuis met geïmpregneerd douglashout, voorbehandeld door de leverancier. Het hout was schoon en glad, en de klant heeft het oppervlak niet geschuurd. De Jotun Demidekk Ultimate-beits ging er gelijk op met een kwast. De eigenaar van het houten tuinhuis vond dit het gemakkelijkst werken. Voordeel van een kwast is dat de verf goed gelijkmatig te verdelen is. Hij voerde het werk uit samen met zijn vrouw.

Over het eindresultaat zijn ze dik tevreden. De dekkende beits geeft een mooie zijdeglans afwerking aan het houten tuinhuis. Beitsen blijft bij Jotun bovendien beperkt, omdat de verflaag jaren mee gaat, mits juist aangebracht. Een duurzame oplossing met een prachtig resultaat.

Onze werkwijzer tuinhuis beitsen - dekkend vertelt stap voor stap hoe u het dekkend schilderen van een tuinhuis aanpakt.

Tip van de specialist

Een houten tuinhuis beitsen kan pas als het hout droog, stof- en vetvrij is. Tuinhuizen zijn kwetsbaar, omdat het hout altijd buiten staat en vaak omringd wordt door groen. Meestal is water en sop voldoende voor de reiniging. Gebruik anders een speciaal schoonmaakmiddel. Vermijd een staalborstel. Deze kan metaal achterlaten dat gaat roesten.

Gekozen beitskleur

RAL 9005 staat bekend als gitzwart. Zelfs bij zwart zijn er in het RAL-kleursysteem meerdere varianten. RAL 9005 wordt beschouwd als de donkerste, en geeft het hout een eigentijdse uitstraling. We zien deze populaire diepzwarte kleur vaak gebruikt worden voor houten gevels, kozijnen, luiken en deuren. En ook houten tuinhuizen.

             
RAL 9005
Gitzwart
           

Meer weten over welke kleuren mogelijk zijn? Hier zijn al onze beits kleuren.

Persoonlijk advies over tuinhuis beitsen

Een houten tuinhuis beitsen of douglas beitsen vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste beits, hoeveel verf of beits u nodigt heb en hoe u een houten tuinhuis beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in houten huizen beitsen graag te woord.

Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis beitsen.