Trap Verven - Eikenhout

Hout Coatings adviseerde een klant in Breda om een eikenhouten trap verven met Trestjerner Gulvmaling. Misschien een ongebruikelijke keus, een houten trap verven met vloerverf. Maar aangezien een trap vaak belopen wordt is het zaak dat de verf tegen een stootje kan en slijtvast is. De eikenhouten trap van de familie Ten Dam was dringend toe aan een opfrisbeurt. Door het jarenlange gebruik was de ondergrond versleten. Tijd dus voor een goede, duurzame en slijtvaste vloerverf. Het was belangrijk voor de familie om een oplossing te krijgen die het lang uithoudt, zodat er niet elk jaar opnieuw geschilderd moet worden.

Samenvatting van het project

  • Project: Trap Verven - Eikenhout.
  • Gebruikte producten: Trestjerner Gulvmaling, Jotun Sperregrunning
  • Aantal liter gebruikt: 1 x 3 liter
  • Aantal lagen: 2 lagen
  • Kleur van de beits: RAL 9010
  • Tijd gebruikt: 2 dagen en zelf aangebracht

 

Welke producten zijn geschikt voor een trap verven

Jotun Kvist & Sperregrunning

 

Jotun Kvist og Sperregrunning is een grondverf die onder andere gebruikt kan worden op een eikenhouten trap. Eikenhout kan van nature nogal "bloeden" en het is dus zaak dat de ondergrond eerst behandeld wordt met een grondverf. Deze witte, goede dekkende grondverf is gemakkelijk aan te brengen met een kwast of met een roller. Na het aanbrengen van deze grondverf kan er een houtverf of vloerverf aangebracht worden in 2 lagen. Deze grondverf is watergedragen en is zeer effectief in het dekken van knoesten e.d.

 

 

trestjerner gulvmaling

 

Trestjerner Gulvmaling is een slijtvaste vloerverf die vaak gebruikt wordt voor houten vloeren en zoals in dit geval een eikenhouten trap. Deze verf is gemakkelijk aan te brengen en wordt gebruikt in diverse ruimtes zoals woonkamers, keukens, slaapkamers, kelders, kantoren, magazijnen, en trappenhuizen. De vloerverf kan aangebracht worden met een kwast of voor een strak resultaat is een roller het beste. Het wordt aangeraden om de verf in 2 lagen aan te brengen. Een groot voordeel van deze vloerverf is, is dat deze in alle RAL en NCS kleuren gemengd kan worden. 

 

 

Tip van de Specialist: Zorg dat u na het aanbrengen van de 1e laag vloerverf de eikenhouten trap licht schuurt. Hierdoor wordt het oppervlak nog gladder en zal het eindresultaat mooier zijn. Na het stofvrij maken kunt u de 2e laag aanbrengen.

 

Het voorbereiden van de eikenhouten trap

Een plan maken voordat u aan de slag gaat is een goed idee. Zorg dat u de dingen in huis heeft die u nodig heeft om de trap te ontvetten, stofvrij te maken en te schilderen. In dit geval is de trap eerst goed ontvet. Dit is belangrijk omdat anders bij het schuren al het vuil in het hout wordt geschuurd en de verf minder goed kan hechten. Na het ontvetten is de houten trap is goed geschuurd met behulp van een schuurmachine. De kleinere hoekjes werden met de hand geschuurd. Hierna is de trap goed stofvrij gemaakt

 

De trap verven met een grondverf

Hierna is de binnenkant van de trap geschilderd met een grondverf. Hiervoor werd de Jotun Kvist og Sperregrunning gebruikt zoals hierboven beschreven. In dit geval is de grondverf 1 keer aangebracht, maar waar nodig kan deze ook 2x aangebracht worden.

 

De trap verven met een vloerverf

Vervolgens kwamen er twee lagen Trestjerner Gulvmaling op. Na de 1e laag is het hout nog licht opgeschuurd. Eenmaal klaar hiermee, werden de treden onder handen genomen. Dit gebeurde om en om, zodat de trap ook tijdens de schilderklus gebruikt kon worden. Ook hier werd eerst de grondverf aangebracht en afgeschilderd in 2 lagen.  Het karwei werd geklaard met kleine schuimrollers en een kwast voor de hoekjes. De reden dat wij de Trestjerner Gulvmaling hebben aanbevolen is dat dit een betonverf is die als bijzondere eigenschap heeft dat ze zeer goed hecht op hout. Omdat Trestjerner Gulvmaling een grotere hardheid heeft dan gewone houtverf, is de verf zeer slijtvast en geeft ze nog iets meer bescherming. Aangezien de familie graag een witte trap had, was dit laatste heel belangrijk; op wit is slijtage immers sneller zichtbaar. Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht.

 

Tip van de Specialist: Verf de treden van de trap om en om, op deze manier kunt u de trap blijven gebruiken tijdens het drogen of tussen het aanbrengen van de verschillende lagen.

 

 

Veel gebruikte kleuren bij het Trap verven

Het voordeel van het product dat deze klant heeft gebruikt is dat het in vele kleuren gemengd kan worden. De meest gekozen kleuren ziet u hier onder en komen uit de RAL Beits kleuren en de Jotun beits kleuren. Deze verf is ook te mengen in alle NCS beits kleuren en de Jotun kleurenkaart. U kunt de kleuren natuurlijk ook combineren en de treden een andere kleur geven dan de rest van de trap. Heeft u vragen over de kleuren in combinatie van de Trestjerner Gulvmaling dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

             
RAL 9010
Pure White
  RAL 9018
Papyrus White
  RAL 9005
Jet Black
   Jotun 0745
Grønn Umbra

 

Meer informatie over eikenhouten trap behandelen

Wilt u meer weten over hoe u het beste een eikenhouten trap kunt behandelen? Leest u dan ook eens deze artikelen:

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over het trap verven of heeft u vragen over verf of beits kopen, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw trap verven via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.