Spinthout en hoogglans veroorzaken houtrot

In Nijmegen verfde een vakman een houten huis gebouwd door Finnhouse. De woning leed onder een teveel aan spinthout. Spinthout is het zachte hout dat onder de bast zit. Het zorgt ervoor dat water naar boven kan en slaat voedingsstoffen op.

Wie een boom omzaagt, kan het vaak makkelijk herkennen door de lichtere kleur. Omdat spinthout zacht is en makkelijk vocht opneemt is het minder geschikt voor woningen.

Een ademende houtverf

Het huis in Nijmegen was desondanks met veel spinthout gebouwd en bovendien geschilderd met hoogglansverf. Hoogglans sluit het hout af, waardoor het niet meer kan ademen en al het vocht dat erin zit niet weg kan. Hierdoor ontstaat een rottingsproces aan de binnenkant. De schilder had dan ook een stevige klus aan de herstelling.

Eerst werd Repair Care gebruikt om houtrot te verwijderen en het hout terug in goede staat te brengen. Altijd een ingewikkelde klus die u het best aan een vakman overlaat.

Hierna werd het project afgerond met Jotun Demidekk Ultimate, de top-houtverf uit de Noorse Jotun-stal. Met deze verf is elk huis verzekerd van een optimale bescherming tegen overtollig vocht en kan het hout perfect ademen. En natuurlijk ziet het huis er met deze verf veel beter uit.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier