Herbouwde monumentale woning in boskleuren geverfd

Hout Coatings adviseerde bij het verven van dit houten huis. Het had een opmerkelijke geschiedenis.

De eigenaren van een oude boswachterswoning in Hoenderloo stonden voor een probleem. Het huis was in zo'n slechte staat dat het niet meer te restaureren viel. Ze kozen voor vervanging. Maar omdat het een gemeentelijk monument betrof waren de mogelijkheden uitermate beperkt. Er mocht weliswaar een nieuw huis op deze locatie gebouwd worden, maar dit moest qua uiterlijk identiek zijn met het monument. Alleen de indeling van de woonvertrekken mocht enigszins worden veranderd.

ScanaBouw, gespecialiseerd in houten huizen, leverde de oplossing. Op het oog is de woning niet anders dan de oude. Het grote verschil zit in de constructie; deze woning is in het omgekeerde houtstapelbouwsysteem gebouwd. Alle kenmerkende details zijn behouden en het dak is zelfs gedekt met de oude dakpannen.

Jotun Demidekk: de oplossing

Hout Coatings gaf advies bij de afwerking van de herbouwde monumentale woning. Het huis staat in een bosrijke omgeving en moest geschilderd worden in kleuren die passen in de natuur. Als materialen kozen we hierbij voor Jotun Demidekk Ultimate (voor het grote werk) en Jotun Demidekk Vindu (voor kozijnen).

Mocht tijdreizen mogelijk zijn, dan zou de eerste bewoner van de oude boswachterswoning verbazingwekkend weinig verschillen opmerken als hij nu een bezoek aan Hoederloo zou brengen.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier