Red cedar woning in Noors-rood geverfd

In deze red cedar woning in Siddeburen leeft iedereen op dezelfde verdieping. Woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer bevinden zich op de eerste verdieping omdat een van de bewoners blind is. Zo is een veilige omgeving verzekerd.

De grenen gevelbekleding is dekkend geschilderd in Noors-rood, de forse hoekstukken steken hierbij duidelijk af. Deze "gepotdekselde" red cedar delen zijn in twee lagen geverfd met Jotun Demidekk Strukturlasyr in de kleur met RAL-code 623.

Deze kleur wordt omschreven als Burmateak. Om voor een goede bescherming van de ondergrond te zorgen is eerst een laag Jotun Visir Klar aangebracht. Dit is een kleurloos conserveermiddel gemaakt op basis van lijnolie en vervangt de natuurlijke conservering in hout.

Acht jaar garantie op houtverf

Bij de twee opvolgende lagen kozen de eigenaren voor Jotun Strukturlasyr, een transparante houtverf voor buiten, op waterbasis. Jotun geeft hiervoor acht jaar onderhoudsvrije garantie. Beits is vaak lastig om gelijkmatig aan te brengen.

Hout Coatings adviseert daarom een brede blokkwast te gebruiken. Het beste is om plank per plank te schilderen. Het aanzetten van de kwast is hierdoor niet meer zichtbaar. Door contrasterende kleuren te gebruiken geef je een huis een gezicht. Hier is een dekkende verf gebruikt voor de ramen en kozijnen en de hoeken van het huis . Dit is gedaan met Jotun Demidekk Vindu in RAL 471 (antiek wit).

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.