Red Cedar Woning Dekkend Beitsen

Red cedar woning dekkend beitsen in Vlieland welke aan vakantiegangers wordt verhuurd. De gevel van dit houten huis, dat Lindeval heet, is in onbehandeld western red cedar uitgevoerd. Deze houtskeletbouw past perfect in de omgeving en geeft een zilvergrijze uitstraling. De kozijnen zijn lavendelblauw geschilderd. Bijzonder is de dakvorm: een goede mix van modern en traditioneel. 

Het is goed even stil te staan bij onbehandeld hout, waarbij het geen verschil maakt of dit nu red cedar is of een ander type hout. Het heeft uiteindelijk allemaal onderhoud nodig. Uiteindelijk wordt de zachte nerf van het hout aangetast door ultraviolet licht (van de zon). 

Red Cedar woning dekkend beitsen met: Jotun Vindu

Uiteindelijk is het mooier om het hout goed schoon te maken en te schilderen met Jotun Demidekk Strukturlasyr (beits) of de welbekende Jotun Demidekk Ultimate (dekkend). Bij dit project op Vlieland adviseerden we Jotun Demidekk Vindu voor de vensters en andere details. Deze beits is wat harder en plakt niet op de rubbers van de kozijnen.

Als u woonwijken bezoekt waarvan de huizen afgetimmerd zijn met red cedar en inmiddels 10 of 15 jaar bestaan, dan geeft dit vaak een treurige aanblik. Elke zijde van de woning heeft een andere kleur en vaak met veel aanslag van mossen.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.