Red Cedar Woning Beitsen

Het huis van de familie Timmermans is een van de vele nieuwbouwprojecten in Almere-Poort. Een prachtig moderne red cedar woning in houtskeletbouw. 

Red cedar is een uitermate populaire houtsoort in de bouw. Het isoleert goed, vertraagt brand en is buitengewoon vormvast en duurzaam. Bovendien geeft het een uitstekende hechting voor beitsen. Om het contrast van het hout groter te laten worden is er bij de woning van de familie Timmermans gekozen voor het deels bewerken met Trebitt Super Beits transparant en voor een deel voor volledig dekkend afschilderen. Hierdoor krijg je een volledig "ander" huis dan wanneer je het allemaal in de houtkleur onbehandeld laat.


Red cedar woning beitsen met: Trebitt Super Beits

Jotun Trebitt Super Beits is ontwikkeld voor onder meer nieuw houtwerk, maar ook voor geperst geïmpregneerd hout en eerder behandeld hout. Een red cedar woning beisten is dus prima te doen met Trebitt. Vaak wordt gedacht dat red cedar geen onderhoud nodig heeft. Niets is minder waar. Als red cedar niet wordt behandeld dan is het in ons klimaat veel eerder aan vervanging toe dan wanneer het adequaat is behandeld. Ook dit hout wordt immers door het UV aangetast en vergrijst snel.

ls red cedar tenminste een keer in de acht jaar wordt behandeld gaat het hout lang mee. Hout Coatings kent de wereld van de houtskeletbouw van top en teen en adviseert u graag over de vele mogelijkheden. Ons advies is deskundig en verplicht u tot niets. 

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De beitsen of beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

 

Wilt u meer weten over het beitsen van uw Red Cedar woning neemt u dan contact met ons op. Hout Coatings kan u ook helpen met advies over beits kopen, of het aanbrengen van Beits.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Red Cedar woning beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.