Red cedar recreatiewoning verven met Jotun

Red cedar recreatiewoning verven met Jotun. Hout Coatings begeleidde de schilderbeurt van deze woning die aan vakantiegangers wordt verhuurd.

De gevel van dit huis, dat Lindeval heet, is in onbehandeld western red cedar uitgevoerd. Dit past perfect in de omgeving en geeft een zilvergrijze uitstraling. De kozijnen zijn lavendelblauw geschilderd. Bijzonder is de dakvorm: een goede mix van modern en traditioneel. Kortom: een prachtig huis van Scanabouw.

Als Hout Coatings willen we graag even stilstaan bij onbehandeld hout, waarbij het geen verschil maakt of dit nu red cedar is of een ander type hout. Het heeft uiteindelijk allemaal onderhoud nodig. Uiteindelijk wordt de zachte nerf van het hout aangetast door ultraviolet licht (van de zon). Het gevolg is de vorming van mos in en op het hout.

Red cedar dekkend schilderen

Als u woonwijken bezoekt waarvan de huizen afgetimmerd zijn met red cedar en inmiddels 10 of 15 jaar bestaan, dan geeft dit vaak een treurige aanblik. Elke zijde van de woning een andere kleur en vaak met veel mosaanslag.

Uiteindelijk is het mooier om het hout goed schoon te maken en te schilderen met bijvoorbeeld Jotun Demidekk Strukturlasyr (beits) of de welbekende Jotun Demidekk Ultimate(dekkend). Bij dit project op Vlieland adviseerden we Jotun Demidekk Vindu voor de vensters en andere details. Deze verf is wat harder en plakt niet op de rubbers van de kozijnen.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.