Red cedar huis in beits met Jotun Trebitt

Red cedar huis in beits met Jotun Trebitt.  De familie Methorst in Almere-Poort koos voor haar nieuwe huis, een fraai voorbeeld van houtskeletbouw, voor red cedar afgewerkt met Trebitt Super Beits, de ultieme houtbeits voor buiten.

Dit gebeurde op advies van Hout Coatings. De kozijnen van de woningen werden gespoten door de timmerfabriek. Voor de gevelbekleding koos de klant voor de duurzame oplossing die Hout Coatings adviseerde: houtverf van Jotun.

Bescherming tegen schimmelgroei

Red cedar heeft van zichzelf een rode kleur. De "roodheid" van de kleur is echter afhankelijk van waar de boom heeft gestaan, hoe oud de boom was en nog enkele factoren. Als er vier huizen met red cedar als gevelbekleding naast elkaar staan, dan kunnen het vier huizen in verschillende kleurtinten zijn.

Red cedar heeft als nadeel dat het minder snel verkleurt op plaatsen waar geen zonlicht bijkomt. Hierdoor kan het lijken dat het huis vlekken heeft en als dit in extreme mate gebeurt is het erg lelijk. Door het preventief in de Trebitt te zetten kun je dit echter voorkomen. Dit product is onder meer bedoeld om te gebruikt op nieuw houtwerk, geperst geïmpregneerd hout en al behandeld hout.

De Super beits bevat bestanddelen om het hout te beschermen tegen schimmelgroei. Door een of twee lagen Trebitt, afhankelijk wat voor uiterlijk je wilt hebben, kun je bepalen hoe je huis er uit komt te zien. De familie Methorst koos voor een grey wash. Dankzij Trebitt zal het hout nu gelijkmatig gaan vergrijzen en zal er geen sprake zijn van vlekken.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.