Red Cedar Huis Beitsen

De familie Methorst in Almere-Poort koos voor om hun zeer fraai (houtskeletbouw) Red Cedar huis te beitsen met Trebitt Super Beits, de ultieme houtbeits voor buiten. De kozijnen van de woningen werden gespoten door de timmerfabriek. Voor de gevelbekleding koos de klant voor deze duurzame oplossing van Jotun.

Red Cedar huis beitsen met: Jotun Trebitt 

Red cedar heeft van zichzelf een rode kleur. De "roodheid" van de kleur is echter afhankelijk van waar de boom heeft gestaan, hoe oud de boom was en nog enkele factoren. Als er vier huizen met red cedar als gevelbekleding naast elkaar staan, dan kunnen het vier huizen in verschillende kleurtinten zijn.

Red cedar heeft als nadeel dat het minder snel verkleurt op plaatsen waar geen zonlicht bijkomt. Hierdoor kan het lijken dat het huis vlekken heeft en als dit in extreme mate gebeurt is het erg lelijk. Door het preventief in de Trebitt te zetten kun je dit echter voorkomen. Dit product is onder meer bedoeld om te gebruikt op nieuw houtwerk, geperst geïmpregneerd hout en al behandeld hout.

De Super beits bevat bestanddelen om het hout te beschermen tegen schimmelgroei. Door een of twee lagen Trebitt, afhankelijk wat voor uiterlijk je wilt hebben, kun je bepalen hoe je huis er uit komt te zien. De familie Methorst koos voor een grey wash. Dankzij Trebitt zal het hout van deze houtskeletbouw nu gelijkmatig gaan vergrijzen en zal er geen sprake zijn van vlekken.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

 

BEL GERUST

Wilt u meer weten over beits kopen, of over het aanbrengen van beits, neemt u dan contact met ons op. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u in de juiste richting.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Red Cedar huis beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.