Red cedar houten huis verven in Wijhe

Red cedar houten huis verven gebeurde in Wijhe. Dit houten huis is gebouwd in samenwerking met een aannemer van Scanabouw. Het schilderwerk heeft d eeigenaar zelf gedaan met advies van Hout Coatings. Het red cedar hout van deze houtskeletbouw is afgeschilderd met Demidekk Optimal en voorbewerkt met Visir klar.

Meneer Van den Poort wist vooraf niets van het schilderen van houten huizen maar wilde uit kostenbesparing toch zelf actief bijdragen. Hout Coatings is in het hele schilderproces niet van zijn zijde geweken. Door zelf te schilderen, wat hem uiteindelijk goed af ging, heeft de heer Van den Poort zich de nodige duizenden euro's bespaard. Vestland rood met antiek wit levert een prachtig plaatje op.

 

Red cedar houten huis verven met: Demidekk, Visir en Trebitt

Demidekk Optimal is het topproduct van het Noorse merk Jotun en is een watergedragen, dekkende beits voor buitengebruik die de houtnerf zichtbaar laat. Visir Klar is het perfecte middel voor het impregneren van hout.

Door de houten palen in de Trebitt Superbeis te zetten blijft het hout ook goed beschermd en behoudt het bovendien zijn kleur. Een prachtige combinatie waar tien jaar lang geen onderhoud meer voor nodig is.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!