Red cedar conferentiecentrum Baarn in nieuw jasje

Hout Coatings assisteert bij het schilderen van kleine en grote objecten, particulieren en bedrijven, kortom: overal waar houtverf voor duurzame bescherming zorgt.

Onlangs waren we betrokken bij de verfraaiing van het conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. Het is geen alledaags centrum. Van buiten heeft het een uitstraling die als schuurachtig is omschreven. De gevel is in "gepotdekseld" western red cedar en dekkend geschilderd.

Dit centrum ligt op een bijzondere locatie met bovendien uitstekende faciliteiten, in een inspirerende omgeving. De eigenaar had zelf al een moodboard gemaakt met allerlei opties voor de schilderbeurt. Een moodboard visualiseert een concept, idee, gedachte of gevoel. De bedoeling was om het interieur van het gebouw een natuurlijke look te geven zonder te grijpen naar het traditioneel gele van grenenhout.

Van binnen zijn alle zware houten constructies goed zichtbaar gelaten; iets wat voor extra sfeer zorgt. De binnenkant is op ons advies voorzien van paneellak met een sterk UV-remmende factor. Hierdoor wordt het hout minder snel geel. Lichte kleuren blijven langer licht, met andere woorden. De lak is aangebracht met de roller en daarna met een spons uitgestreken zodat de rolbanen verdwijnen.

Demidekk Ultimate als houtverf

Paneellak kan het best worden aangebracht als een gebouw jong is. Vers hout wordt snel donkerder en oud hout kan uiteindelijk alleen nog dekkend worden geschilderd.

Voor de buitenkant is Jotun Demidekk Ultimate gekozen, de uitermate populaire verf van de Noorse Jotun-fabriek die bekendstaat voor de langdurige bescherming en lage onderhoudseisen. Door de dekkende kleur RAL 9005 past de gevel goed in de bosrijke omgeving van Drakenburg. Hout Coatings heeft het project van begin tot eind begeleid in samenwerking met de eigenaar.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier