Red cedar bedrijfswoning in Gendt vergrijsd

Hout Coatings gaf zwaarwegend advies de afwerking van deze bedrijfswoning in Gendt bij Huissen. Negen jaar hadden de opdrachtgevers moeten wachten voordat de gemeente groen licht gaf om de woning te bouwen. De eigenaren deden de opbouw in eigen beheer. Als gevelbekleding kozen ze voor het populaire western red cedar.

Red cedar heeft specifieke kenmerken en er bestaan veel misverstanden over. Zo wordt vaak beweerd dat het schilderen ervan niet nodig is. Dat klinkt aantrekkelijk, want schilderen kost tijd en geld, maar wie red cedar nooit behandelt, krijgt daar vroeg of laat toch spijt van. Het probleem is dat red cedar erg gevoelig is voor zonlicht. De UV-straling eet het hout op, wordt weleens gezegd. Er ontstaan inhammen en die bieden vrij spel aan mossen en algen. Dan is er maar één remedie. Juist: schilderen!

Vergrijzen van red cedar

Door hiermee vroegtijdig rekening te houden, kan ingespeeld worden op een andere kenmerk van red cedar: het vergrijzen van het hout. Gelijkmatig red cedar laten vergrijzen is niet makkelijk. Zeker niet wanneer u veel overstek heeft van het dak. Regen en zon zullen het vergrijzingsproces beinvloeden en hiermee zal het zelden even grijs rondom worden. Door het van te voren in een of twee lagen grijze beits te zetten krijgt u een gelijkmatige vergrijzing wel voor elkaar.

Bij deze woning in Gendt is het hout voor-vergrijsd met Jotun Demidekk Strukturlasyr. Dit is een watergedragen transparante houtbeits die is versterkt met UV-blokkerende en schimmelwerende elementen. Het perfecte product voor deze toepassing.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier