Duurzaamheidsprijs voor NME Centrum - Wij leverden impregneer

Gelegen aan het water lijkt het wel een tot romantisch landhuis verbouwde boerderij, ergens in Scandinavië. Maar het is een houten NME-centrum annex kinderboerderij in Oss waarvoor Hout Coatings de verf leverde. Een pand dat een prijs heeft gewonnen!

Het buurthuis werd gebouwd door Eurologs in opdracht van BrabantWonen. Eurlogs ontwerpt en bouwt woningen en andere gebouwen van cederhout. Op 26 februari 2013 werd het NME-centrum in Oss uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijfsgebouw in Oss. Dat was uiteraard een hele eer en Eurologs is dan ook trots op de prijs.

Impregneermiddel van Jotun

Hout Coatings heeft een bijdrage geleverd door te adviseren het hout in Jotun Visir Klar te zetten Dit is een impregneermiddel en geen eindproduct. Vandaar dat het elk jaar overgedaan moet worden. De eigenaar wilde dit zo, omdat het hout op deze manier de meest natuurlijke uitstraling behoudt en toch beschermd wordt.

Jotun Visir Klar is een van de beste producten op de markt. Meestal wordt het gebruikt als grondlaag. Hierna komt de definitieve verflaag, vaak zelfs in tweevoud. Als dat goed gebeurt met een ander Jotun-product, is het gebouw twaalf jaar onderhoudsvrij. In Oss vindt men het jaarlijks overschilderen met Visir Klar gelukkig geen probleem. Het gebouw mag dan ook gezien worden.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier.