Hout Coatings levert houtverf voor Zweedse huizen in ecodorp Bolderburen

Een houten huis in Bolderburen: het klinkt als een rood huisje uit een kinderboek van Astrid Lindgren. Maar Bolderburen is een ecodorp in Nederland. En voor de 22 Zweedse huizen in Bolderburen mocht Hout Coatings de houtverf leveren!

Het idee voor het ecodorp komt van Jessika Kersting. Samen met haar man Martin Qvist bouwt ze al jaren Zweedse houten huizen in Nederland. Bolderburen is genoemd naar een plaats uit een boek van kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren.

Gelegen tussen Almere en Zeewolde is Bolderburen ontworpen als een plek waar je landelijk kunt wonen met een kleine ecologische voetafdruk. "Dat sprak blijkbaar veel mensen aan, want de animo was groot", vertelde Jessika aan de nieuwssite Nu.nl.

Hout Coatings adviseert

Zweedse huizen zijn zoals alle houten woningen gebaat bij duurzame bescherming. Die krijg je door het hout tijdig te behandelen met geschikte houtverf en beits. Hout Coatings is al meer dan tien jaar de online-specialist voor dit soort verf en werd al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Voor de keuze van de kleuren werd samengewerkt met een styliste. Die zorgde ervoor dat alles mooi harmonieerde.

Uiteindelijk werd voor 14 verschillende kleuren gekozen. Zo kom je nu in de Hollandse polder een bont Scandinavisch ogend ecodorp tegen met zowel zachtgroene, grijsblauwe, gele en de typisch Zweedse roodbruine tinten.

Matte houtverf voor Zweedse huizen

Hout Coatings adviseerde voor de verf Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Dit is een duurzame, perfect dekkende beits die de houtstructuur accentueert. Zo komt de natuurlijke look van het hout helemaal tot zijn recht.

Zeker bij Zweedse huizen willen de eigenaren het unieke karakter van het hout graag bewaren. Ultimate Helmatt is dan een uitstekende keuze. Het product is bovendien gemakkelijk aan te brengen. Wie het huis hiermee behandelt, hoeft zich jarenlang geen zorgen te maken over groot onderhoud.

De huizen zaten al in de grondverf. Voor de afwerking werd gemiddeld 20 liter per woning gebruikt. De houten huizen variëren in oppervlak. Er zijn tiny houses van 40 vierkante meter, tot villa's van 160.

Houten huizen in zelfvoorzienend ecodorp

In de houten huizen in Bolderburen wonen mensen met verschillende achtergronden. Wat ze bindt is dat ze graag ontspannen en comfortabel willen wonen, zonder de stress van de grote stad.

Het ecodorp heeft een eigen waterzuivering, wateropvang en energievoorziening. Er komen moestuinen met fruitbomen en scharrelkippen: Bolderburen wordt een volledig zelfvoorzienend dorp met een eigen karakter. En een bijzondere look!

Hout Coatings is trots hieraan een bijdrage te hebben mogen leveren.

Wilt u meer weten over houtverf en beits voor houten huizen, neem dan gerust contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies!