Houtverf voor Houten huis in Vinkeveen

Houtverf van Hout Coatings maakt houten huizen mooi. Dat ondervond ook de familie Steinbacher in Vinkeveen.

De familie liet twintig jaar geleden een houten huis bouwen door Finnhouse. In de jaren daarna groeide de familie, en ook het huis! Er kwam een nieuwe bovenverdieping en er waren nog wat verbouwingen.

Een groot gezin in een houten huis betekent meer slijtage en dus was er een nieuwe verflaag nodig. Het was dringend toe aan een tweede leven. De vloeren hadden nog een oude houtkleur en dat was te dominant. Door bepaalde elementen lichter te maken wordt een houten huis frisser.

Jotun Oxan vloerverf voor hout

Binnen werden de houten vloeren wit geschilderd met de alombekende Jotun Oxan A/U, een prima product voor dit doel. Het is een betonverf die er goed hecht op houten vloeren en houten trappen. De matte uitstraling en hoge slijtvastheid maken het een aanrader.

Ook de logs (balken) hadden een grote beurt nodig. De slechte plekken werd uitgefreesd en ingevuld met een 2-componenten-harssysteem van Repair Care. Daarmee zat het herstelwerk, belangrijk voor elke schilderbeurt, erop. Op de kale delen van het hout werden hierna Visir Klar van Jotun aangebracht. Dit middel verduurzaamt het hout. Als het houtwerk in goede conditie blijft, hoeft er minder vaak overgeschilderd te worden. De logs zijn afgewerkt met twee lagen van het vlaggenschip in de Jotun-lijn, Jotun Demidekk Ultimate.

Door een huis altijd in een beitskleur te zetten wordt een huis steeds donkerder. Op den duur is dit niet prettig. Negen van de tien eigenaren van houten huizen gaan uiteindelijk over op dekkend schilderen. Bijkomend voordeel is dat men dan voor tien jaar geen onderhoud meer hoeft te doen.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.