Houtverf voor Houten Huis in de Natuur

Een houten woning in de natuur stelt bijzondere voorwaarden aan de keuze van de houtverf. Dit merkte Hout Coatings bij deze woning in De Hoef aan het Amstelwater. Het huis ligt pal aan de rand van een beschermd natuurgebied. Uitzicht speelt dus een grote rol.

De eigenaren hadden gekozen voor een huis met hout aan de binnenkant, maar geen hout binnen. De woning heeft een T-vorm. Op de verdieping is veel ruimte. De gevelbekleding is van western red cedar. Het hout is beneden horizontaal aangebracht en boven verticaal, en daarna dekkend geschilderd. Ook dit is weer een huis van Scanabouw dat werd afgewerkt met de producten van Jotun. Alle verfproducten van Jotun komen uit Noorwegen en zijn hoogkwalitatief. Ze zijn ter plaatse ontwikkeld en getest.

Getest door Staatsbosbeheer

De invloed van de natuur is wellicht nergens in Europa zo groot als in Noorwegen. Het klimaat is een extreme versie van het Nederlandse: veel natter, nog winderiger, meestal ook kouder, maar soms ook verrassend warm. Verf die de Noorse weersomstandigheden doorstaan heeft met het Nederlandse klimaat geen problemen. Een huis in de Nederlandse natuur is dan ook perfect beschermd met Jotun. Geen toeval dus dat Staatsbosbeheer kiest Jotun als verfleverancier voor boswachterswoningen. Het huis in De Hoef had dan ook een prima voorbeeld.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.