Houtskeletbouw verven in Vianen

Houtskeletbouw verven met Jotun Demidekk Ultimate  In April was Hout Coatings als adviseur betrokken bij de schilderbeurt van een houten huis in Vianen. De houten woning was al zeker tien jaar niet meet geschilderd en dit was te zien. 

Het vrijstaande pand werd gebouwd in de jaren 70 en kreeg onlangs een nieuwe eigenaar. Deze constateerde al snel dat er al lang niet meer geschilderd was. Het douglashout was gaan uitdrogen en viel op sommige plaatsen uit elkaar.

Dit probleem was het sterkst aan de zuidkant. Daar schijnt de zon op. Dat bespoedigde de uitdroging van het hout. Hout Coatings krijgt vaker met dit soort klussen te maken. Op ons advies werd al het losse hout verwijderd met een staalborstel.

 

Houtskeletbouw verven met: Demidekk Ultimate Täckfärg 

Douglashout houtskeletbouw

Dit is een bijzonder duurzame, goed dekkende bescherming op waterbasis die uitermate geschikt is voor douglashout. Een fraaie bijkomstigheid is dat deze verf de houtstructuur extra accentueert. Vanwege de duurzaamheid hoeft er niet vaak overgeschilderd te worden. Dit was een extra reden voor de klant om voor deze verf te kiezen.

De bewoners kozen voor een witte tint en een grijze, bekend onder de kleurnummers RAL 1013 en RAL 7030. Deze combinatie gaf een prettige, eigentijdse tint aan de toch al wat oudere woning. De perfect dekkende houtverf was eenvoudig aan te brengen. De familie heeft er nu jaren geen omkijken meer naar. Ook de nieuwgebouwde carport kreeg meteen een coating. Deze was gemaakt van nieuw, nog onbehandeld hout. Demidekk Ultimate bleek andermaal de juiste keus.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.