Houten woning bestand tegen de wind

Dit is een houten woning van het type "omgekeerde houtstapelbouw". Het staat in Aartswoud en is gebouw ter vervanging van een stenen huisje. Dit bleek geen fundering te hebben en zakte langzaam weg in de klei. De eigenaar koos daarom voor een nieuwe houten woning die in de groene omgeving paste.

Over het uitzicht was geen twijfel en dat hielp bij het ontwerp. Ook wist de eigenaar dat het behoorlijk kon waaien. Dakoverstekken en verspringende muren waren dus een must.

Hout impregneren

Hout Coatings adviseerde bij de finishing touch aan dit project. Het houten huis werd afgewerkt met de dekbeits van Jotun Demidekk. Deze laat de structuur van het hout goed zichtbaar ondanks dat de laagdikte voldoende is om voor een optimale bescherming te zorgen.

Voor de eindlaag erop kwam is er Jotun Visir aangebracht. Dit is een blank houtimpregneermiddel dat schimmelvorming weert. Of het werkt? Neem een stuk hout en beschilder het voor de helft met Visir, laat de andere helft onbewerkt. Al na twee weken is het verschil zichtbaar. Het onbehandeld hout krijgt zwarte puntjes (blauwschimmel) terwijl het behandelde hout er als nieuw uit ziet.

Impregneren is dus belangrijk. Het verduurzaamt het hout. Maar het kan alleen in het begin en niet meer nadat de eindlaag is aangebracht. De combinatie van Demidekk en Visir biedt een acht jaar onderhoudsvrije garantie. De mooie houten woning in Aartswoud kan er dan ook weer een tijdje tegen.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier