Houten woning met slechte houtverf voor topklasse

Een houten huis in Duitsland was dringend toe aan een verfbeurt. De oude verf was van lage kwaliteit en de eigenaar vroeg Hout Coatings de verf te leveren.

Slechte kwaliteit verf is meestal niet direct te herkennen. Wie de pot opent en ermee gaat werken, merkt geen of weinig verschil met houtverf van topklasse. Maar als de verf er eenmaal op zit, duurt het meestal maar een paar jaar voor de problemen beginnen. Het hout wordt snel bleek en na enige tijd gaat de verf verbladderen.

Houd uw hout in topconditie

Daarom adviseren wij altijd om niet op kwaliteit te bezuinigen. Natuurlijk, de beste houtverf heeft een hoger prijskaartje, maar wat is het werkelijke onderscheid als u veel minder vaak hoeft over te schilderen? Goedkoop is duurkoop, ook in de verfwereld.

Dit ondervond de eigenaar van dit op zich mooie huis in Duitsland. De houten woning had flink te lijden onder de foutieve verfkeuze. De eigenaar koos voor een duurzame oplossing. Hout Coatings raadde hem aan voor Jotun Demidekk Ultimate te kiezen, een van de beste houtverven in de wereld.

Voordat Demidekk Ultimate (in twee lagen) werd aangebracht, werd de oude laag ontvet en licht opgeschuurd. Dit verbeterde de hechting. In totaal waren er vijftig liter nodig voor de 250 vierkante meter. Het huis kan er nu twaalf jaar lang tegen. Tijdens die periode zal er nauwelijks kleurverschil zichtbaar zijn en blijft het hout in goede conditie.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.