Houten villa's verven in Almere met Drywood en Jotun

Schilderen in de winter: misschien geen pretje, maar het kan als het 5 graden boven nul is. Dat merkten de schilders die de houten villa's verfden in het project Het Erf in Almere. Ze maakten, op ons advies, gebruik van Drywood- en Jotun-producten.

Het Erf is een project met 16 villa's. Die zijn gebouwd volgens het barn house-principe. In Amerika worden daaronder omgebouwde houten schuren verstaan. Een villa in barn house-stijl heeft het enorme volume van een Amerikaanse schuur. Veel vierkante meters en een volstrekt eigen stijl. De grootte van de 16 kavels in Het Erf varieert van 2.000 tot bijna 3.500 m2. Ze zijn opgetrokken uit douglas hout.

Houten villa's Almere

Verfkeuze houten villa's Het Erf

Houtverf en beits zorgen ervoor dat de huizen lang in topconditie blijven. De houten villa's werden grotendeels geverfd Teknos Drywood Woodstain VV (semi-transparante beits) of in de dekkende Teknos Drywood Verf voor Hout Master (glanzende systeemverf). De eigenaren kozen allemaal verschillende kleuren. Binnen was er meer uniformiteit: de balken werden daar geschilderd met Jotun Demidekk Terrasslasyr in de Jotun-kleur Eichen 10009.

Bij de verfkeuze stond voorop dat het elastische verf moest zijn die goed vocht reguleert. Verf mag niet scheuren of open gaan staan. Het werk werd uitgevoerd door Flevo Painting. Zij gebruikten zowel spuit als kwast. Dit hing mede af van het weer. Bij veel wind is spuiten lastig, omdat de verf alle kanten opwaait.

Hout Coatings is er trots een steentje te hebben bijgedragen aan weer een mooi project met houten huizen. Hebt u ook een houten villa of andere houten woning, dan geven wij u graag persoonlijk advies over de houtverf. Gewoon even bellen!