Houten vakantiehuis schilderen tijdens de bouw

Houten vakantiehuis schilderen. Hout Coatings was als adviseur betrokken bij het schilderen van een nieuw vakantiehuis in Zuid-Frankrijk. De woning is eigendom van een Nederlander.

Het bijzondere van dit project was dat we al in een vroeg stadium erbij betrokken waren. In de messen en groeven kon zo Jotun Visir Klar worden aangebracht, het duurzame impregneermiddel dat voor een zeer grondige bescherming zorgt.

Ook kon er hierdoor in de uitsparingen van de kozijnen worden geschilderd, iets wat normaal niet mogelijk is maar wel bijdraagt to een optimale conditie van het huis. Onder de onderste balklaag werden twee lagen primer aangebracht.

Jotun verf voor vakantiehuis

De afwerking geschiedde met drie lagen Jotun Demidekk Ultimate. Deze meervoudig bekroonde verf van Jotun is zowel toepasbaar op hout als op steen, en wordt tevens zeer veel gebruikt voor gevelelementen als dakkapellen en goten. Wie Demidekk Ultimate gebruikt, hoeft hierna tot twaalf jaar lang niet meer te schilderen. Dit maakt het prima verf voor vakantiehuizen die je niet elke maand bezoekt.

De klant koos bij het schilderen van dit houten vakantiehuis voor een transparante afwerking van de kozijnen. Gaat u een houten huis bouwen, doen dan hetzelfde: schilder mee met de bouw. Dat zorgt voor extra bescherming.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.