Houten trap schilderen met betonverf ipv houtverf

Hout Coatings adviseerde een klant in Almere om een houten trap te schilderen met Jotun Oxan A/U.

Misschien een ongebruikelijke keus, houten trap schilderen met betonverf. Maar het is betonverf met de kwaliteiten van een uitstekende houtverf!

De houten trap van de familie Ten Dam was dringend toe aan een opfrisbeurt. Door het jarenlange gebruik was de ondergrond versleten. Tijd dus voor een goede, duurzame en slijtvaste vloerverf. Het was belangrijk voor de familie om een oplossing te krijgen die het lang uithoudt, zodat er niet elk jaar opnieuw geschilderd moet worden.

Houtverf maar dan harder

Ons advies klonk in eerste instantie wat ongebruikelijk. Wij raadden Jotun Oxan A/U aan. Dit is een betonverf die als bijzondere eigenschap heeft dat ze zeer goed hecht op hout. Omdat Oxan A/U een grotere hardheid heeft dan gewone houtverf, is de verf zeer slijtvast en geeft ze nog iets meer bescherming. Aangezien de familie graag een witte trap had, was dit laatste heel belangrijk; op wit is slijtage immers sneller zichtbaar.

De houten trap is eerst goed geschuurd. Hierna is de binnenkant van de trap geschilderd met een grondverf. Vervolgens kwamen er twee lagen Oxan A/U op. Eenmaal klaar hiermee, werden de treden onder handen genomen. Dit gebeurde om en om, zodat de trap ook tijdens de schilderklus gebruikt kon worden. Het karwei werd geklaard met kleine schuimrollers en een kwast voor de hoekjes.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.