Houten recreatiehuis toe aan dekkend schilderen

Bij dekkend schilderen is de ondergrond niet zichtbaar. Vaak is dit de enige oplossing voor een houten huis op de lange termijn. Ook het houten recreatiehuis van de familie Schuppen in Oude Mirdum is dekkend geschilderd.

Een beits is een uitstekend product voor nieuw hout. Maar in negen van de tien gevallen gaan huiseigenaren na verloop van tijd over op dekkend schilderen. De beitsen kunnen het huis dan niet meer mooi maken. Op de transparante Trebitt beits van Jotun geeft Hout Coatings nog altijd acht jaar garantie, maar op de volwaardige houtverf Demidekk Optimal staat maar liefst twaalf jaar garantie.

Elastische houtverf van Jotun

De familie Schuppen heeft een recreatiehuis in het bos. Dit was toe aan een nieuwe beschermlaag. Kleuradvies speelde hierbij een grote rol. Laagdikte en pigmenten zijn factoren die van belang zijn bij het beschermen van het hout. Als bij één van die twee factoren water in de wijn wordt gedaan, gaat dit ten koste van de duurzaamheid. Bij opnieuw beitsen zou dit het geval zijn.

Daarom adviseerde Hout Coatings te kiezen voor Demidekk Optimal. Deze verf biedt nog voordelen. Demidekk is zeer elastisch en daardoor kan de houtverf het krimpen en scheuren van ouder hout probleemloos opvangen. Een uitstekende bescherming is dan gegarandeerd. Dit product van het Noorse merk Jotun is speciaal ontwikkeld voor houten woningen zoals dit recreatiehuis. Het is bedoeld voor buitengebruik, maar kan ook binnen van grote waarde zijn.

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier