houten huisje verven in Noordwijk

Hout Coatings hielp mee met advies en producten voor een houten huisje verven in Noordwijk. Huisje van Hout bouwde een prachtige houten vakantiewoning van 55 vierkante meter. Deze werd afgewerkt met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg, zowel binnen als buiten.

Huisje van Hout levert houten huizen in houtskeletbouw tussen de 9 m2 en 90 m2 met de standaard van een villa. Deze huisjes zijn zelf te monteren maar u kunt deze ook als sleutelklare woning verkrijgen. De huisjes zijn in verschillende breedtes te krijgen, de lengte maten zijn variabel, de huizen kunnen steeds met 1,2 meter worden verlengd.

Voor het exterieur kozen de eigenaar RAL-kleur 9005, een warme donkere tint, en binnen werd het wit. Noordwijk ligt zoals bekend aan zee en dit maakt de woningen in deze gemeente extra gevoelig. Het waait er harder dan in het binnenland en de lucht is rijk aan vocht. Een verf die goed met vocht kan omgaan en het hout voldoende afsluit zonder de ventilatie te remmen, is dan ook erg belangrijk voor een woning als deze.

Houten huisje verven met: Jotun Demidekk 

Vochtregulering is een van de punten waarop de verven van Jotun uitstekend scoren. Het is geen toeval dat ze vaak als beste uit tests komen. Jotun is een fabrikant uit Noorwegen en probeert de houtverf in de Noorse praktijk uit. De temperatuurverschillen kunnen er zeer groot zijn en er valt nog meer regen dan in het natte Nederland. Verf die goed genoeg is voor Noorse omstandigheden, is dan ook meer dan geschikt voor Noordwijkse!

De houten trap in dit Huisje van Hout kreeg een laagje Jotun Oxan A/U (tegenwoordig vervangen met Trestjerner Gulvmaling geheten), waarvan de slijtvastheid een prima oplossing biedt voor trappen. Uiteraard werd bij de verfkeuze ook ruim aandacht besteed aan de kleuren. Er werd goed naar de omgeving gekeken en daar bleek deze donkere afwerking goed in te passen.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.