Houten huis verven in de polder

Een houten huis in de polder: eigenlijk is dat vragen voor moeilijkheden. Maar niet voor wie deskundig advies inwint en de juiste houtverf gebruikt. De familie Groeneveld in De Kwakel kan dit alleen maar beamen.

Waarom zijn houten huizen minder geschikt voor de polder? Het antwoord ligt eigenlijk voor de hand: de Nederlandse polder is rijk aan water. De vochtige grond kan op het hout inwerken en dat kan voor allerlei problemen zorgen. Ook de wind heeft er vrij spel.

Topproducten van Jotun

Toch hoeft dat geen belemmering te zijn om in een prachtig gelegen huis als dat van de familie Groeneveld te wonen. Wie een houten huis vanaf het begin goed behandelt, kan zich namelijk beschermen tegen het probleem van de vochtige grond.

De familie Groeneveld wilde het huis weer geschilderd hebben evenals een nieuwe aanbouw. Nieuw hout wordt altijd eenmaal in de Visir Klar gezet, het topproduct van Jotun voor wie hout moet impregneren. Dit verduurzaamt het hout en geeft schimmels geen kans. Het project is daarna afgewerkt. Hiervoor kan bij nieuw hout gekozen worden tussen Trebitt en Jotun Optimal.

Hout Coatings hoopt de familie Groeneveld pas over twaalf jaar terug te zien. Want zo lang kan je onbezorgd wonen in een huis geschilderd met verf van Hout Coatings.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!