Houten huis schilderen in Scharendijke

In april 2013 was Hout Coatings als adviseur betrokken bij een schilderproject in Scharendijke. Daar was een houten huis door uitdroging en oude verf erg lelijk geworden. Een flinke opknapbeurt verder en het huis ziet er als nieuw uit.

De eigenaar kocht het houten huis toen het in een slecht staat verkeerde. Hij wist dat aan een opknapbeurt niet te ontkomen was. Over het schilderwerk werd goed nagedacht.

Uiteindelijk gebruikte hij Jotun Demidekk Ultimate voor het meeste hout, Demidekk Vindu voor de kozijnen en Pingo Cleaner voor het schoonmaken. Voordat er echt geschilderd kon worden moest er natuurlijk geschuurd en gereinigd worden. Het is immer belangrijk dat de verf op een droge, schone en dus goed hechtende ondergrond wordt aangebracht. Pingo Cleaner toonde zich opnieuw een uitstekend reinigingsmiddel.

Kwalitatief hoogstaande houtverf

Dit voorbereidende werk was nog een hele klus. Het hout was door de jaren heen uitgedroogd en de oude laag houtverf was aan het afbladderen. Ook de kozijnen werden geschuurd en ontvet. De meerderheid van de houten huizen wordt tegenwoordig geschilderd in Jotun Demidekk Ultimate (de nieuwe naam van Jotun Optimal). Dit is geen toeval.

De Noorse fabrikant geeft immers de garantie dat een woning 12 jaar onderhoudsarm als deze met dit product wordt behandeld. Voordat iemand gaat schilderen is het wel zaak goed advies in te winnen. Het komt nog te vaak voor dat mensen denken het onderhoudsprobleem op te lossen met wat kit. Dit is echter te kort door de bocht.

Hout Coatings heeft vele jaren ervaring en kan precies vertellen hoe u een schilderbeurt van een houten huis moet aanpakken. Kwalitatief hoogstaande houtverf is wellicht duur, maar gaat veel langer mee. De eigenaar van het huis in Scharendijke maakte dan ook de juiste keuze.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.