Houten huis met Jotun houtverf in Noord Brabant

Houten huis met Jotun houtverf in Noord Brabant. Dit houten huis in Noord-Brabant was lang geleden met verkeerde verf geschilderd. Het bevond zich in slechte staat toen de eigenaar Hout Coatings benaderde voor advies. Wij hebben het project van begin tot eind begeleid.

Aan het project is zeer hard gewerkt, want eigenlijk moest de eigenaar bij nul beginnen. Alle oude verf diende verwijderd te worden, want anders zou de nieuwe kwaliteitscoating onvoldoende hechten. Dit alleen al was veel werk.

Toen het hout kaal was, ging er een laag Jotun Visir Klar op. Dit is een primer die het hout impregneert. Het geeft een zeer goede basisbescherming maar verbetert ook het eindresultaat van de afwerkingslaag. Voor dit laatste koos de eigenaar Jotun Demidekk Ultimate (vroeger bekend als Optimal). Deze verf reguleert het vocht en is zeer elastisch. Met dit laatste wordt bedoeld dat het hout meebeweegt als het hout uitzet of krimpt (een normaal verschijnsel). Verf die niet elastisch is, vertoont snel barsten.

Hout Coatings adviseert Jotun houtverf

Hout Coatings adviseert vaak om voor Jotun te kiezen. De Noorse fabrikant garandeert dat u twaalf jaar lang niet hoeft over te schilderen. Uiteraard moeten kleine beschadigingen wel worden bijgewerkt als deze zich voordoen. Harsplekken bijvoorbeeld kunnen het best elke twee-drie jaar worden behandeld. Hars loopt namelijk altijd uit het hout en dit geeft niet altijd een fraai gezicht.

Wie een houten huis gaat schilderen moet daarnaast aan de kleur denken. De eigenaar van het huis in Noord-Brabant koos zwartbruin met code 743 voor de balken antiek wit 471 voor de kozijnen en boeiboorden. Kleur kan een huis maken of kraken; ze moet passen in de omgeving, maar ook bij het type huis. In dit geval werd een prima keuze gemaakt.

Hout Coatings heeft vanaf de eerste tot de laatste stap advies gegeven. De eigenaar heeft een maand lang gewerkt, maar is nu voor twaalf jaar klaar. En het huis is weer een lust voor het oog. 

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.