Houten huis met Bruine Houtverf naar wit geschilderd

Een houten huis in Swifterband onderging, met hulp van Hout Coatings, een complete face-lift. De eigenaar was het donkerbruin gebeitste huis beu en wilde iets totaal anders.

Een van de grote voordelen van houtverf is dat je je woning een nieuwe look kunt geven. Een radicaal andere kleur geeft je bijna het gevoel in een nieuw huis te wonen.

De schilderbeurt in Swifterband was een puur esthetisch verhaal. De eigenaar vond het bruin niet mooi en koos ervoor zijn huis wit te laten schilderen. Dit is niet ongebruikelijk: uiteindelijk gaan negen van de tien houten huizen over naar een dekkende kleur.

Onderhoudsarme houtverf

Het was een vrij omvangrijke klus. Er moest 100 vierkante meter worden geschilderd. We berekenden dat hiervoor twintig liter houtverf nodig was. De klant koos voor Jotun Demidekk Ultimate. Een zeer verstandige keus, want deze verf behoort tot de top op dit gebied.

Demidekk Ultimate staat garant voor lang behoud van kleur en glans, en is prima bestand tegen alle weertypen. Doordat de verf onderhoudsarm is, heeft de eigenaar van het houten huis in Swifterband er voor vele jaren geen omkijken meer naar. En als hij zich toch omdraait ziet hij een prachtig fris wit huis waar eerst een donkerbruine woning stond.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.