Houten Huis Lijnzaadolie Behandelen

Lijnzaadolie of lijnolie wordt al eeuwenlang gebruikt, onder meer als conserveermiddel voor onbehandeld hout. Dit betekent niet dat het zonder meer op de gevel van een houten huis kan worden aangebracht. Een klant van Hout Coatings weet er alles van.

De familie die een logbouw houten huis in Nederland bezit, bracht de lijnzaadolie rechtstreeks aan op de gevel. Daardoor is veel schade ontstaan. De foto laat zien wat er mis ging. Het huis van douglashout was na amper zeven jaar al toe aan een renovatie!

Hout impregneren met Jotun Visir Klar

Advies over houtverf en beits

Lijnolie biedt in deze vorm geen bescherming, droogt slecht, hecht nauwelijks en blijft lang plakkerig. In de olie zitten geen pigmenten en dus beschermt het product niet tegen UV-straling. Lijnzaadolie heeft nauwelijks laagdikte en wie het toch wil gebruiken, moet het elk jaar opnieuw aanbrenegen.

Lijnolie is alleen effectief wanneer het gebruikt wordt als ingrediënt van gespecialiseerde producten zoals Jotun Visir Klar, dat bedoeld is om hout te impregneren.

Hout Coatings heeft de familie uit de problemen geholpen door te adviseren om het huis goed schoon te maken met de ontvettende zeep Pingo Cleaner. Daarna werd aangeraden een laag Visir Klar aan te brengen, gevolgd door twee lagen Jotun Optimal. Lijnzaadolie onbewerkt aanbrengen is misschien milieuvriendelijk en goedkoop, maar levert een huis niets op. Integendeel, het brengt meer ellende dan voordelen. Het is dan nog beter om helemaal niets te doen.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!

 

BEL GERUST

Voor meer informatie over beits kopen of over het gebruik van onze beits producten kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen welke producten het beste zijn voor uw hout en hoe u het beste deze producten kunt gebruiken.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten huis met lijnzaadolie behandelen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.