Houten huis in Zweden verven: ook dat kan met verf van Hout Coatings

Houten huizen in Zweden verven doe je het best met Scandinavische houtverf. Maar die verf kan je ook in Nederland laten leveren en dan meenemen naar Zweden. Zo waren wij betrokken bij de schilderbeurt van het Zweedse houten huis van de familie Robrink.

Het klimaat in Zweden is niet zo veranderlijk als het onze. Het kan er langdurig vriezen, maar ook langdurig warm zijn. De vochtigheidsgraad is er veel lager dan in Nederland. Daar staat tegenover dat sneeuw lang blijft liggen. Dit zijn factoren die allemaal invloed hebben op hout en verf. Goed beschermen is dan ook belangrijk. Het maakt daarbij geen verschil of het een houten huis is voor permanente bewoning of een houten vakantiehuis.

Bij de familie Robrink was de oude verf gaan bladderen. Het was hoog tijd om dit aan te pakken zodat de gevaren van houtrot op afstand konden worden gehouden. Loszittende verf werd verwijderd. Dit gebeurde met een plamuurmes. Op sommige plaatsen werd een föhn gebruikt. Nadat alle oude verf weg was, moesten de gaten worden opgevuld. Wij adviseerden hiervoor houtplamuur toe te passen. Een goede schuurbeurt zorgde ervoor dat de verflaag uiteindelijk perfect zou hechten.

Jotun Demidekk Ultimate houtverf

Wij raadden de eigenaar aan om Jotun Demidekk Ultimate te gebruiken voor het hele houten huis. Dit is dé Scandinavische topverf en ook in Zweden heel gewoon. De kracht van deze houtverf zit in de elasticiteit. De verflaag beweegt als het ware mee met het uitzetten en krimpen van het houten. De extreme duurzaamheid is een ander verkoopargument: wie deze verf gebruikt hoeft tot twaalf jaar lang niet meer te schilderen. Het houten huis van de familie Robrink kreeg twee lagen Demidekk Ultimate.

Waarom zou je de verf voor houten huizen in Zweden laten verzorgen door een Nederlands bedrijf? Simpel. Een Nederlandse leverancier spreekt je taal en kan je advies geven afgestemd op jouw situatie. Bellen dan maar?

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier