Houten Huis Beitsen

Dit prachtige houten huis van de familie Frie in Almere Poort is in oktober 2010 van een frisse verflaag voorzien. Op aanraden van Hout Coatings is gekozen houten huis te beitsen.

Het resultaat kan zich laten zien. Als je een houten huis koopt, is het van belang vooraf na te denken over verf. Waar het schilderwerk bij een stenen huis beperkt of zelfs helemaal niet nodig is, kan een houten huis niet zonder verflaag. Duurzame verf houdt het huis in conditie.

Topproduct van Jotun Beits

Wie houtverf zoekt die een woning lange tijd in nagenoeg perfecte staat houdt, kan op dit moment geen beter product kopen dan Trebitt van het Noorse merk Jotun. Alleen al de herkomst wekt vertrouwen: in Scandinavië wordt al sinds mensenheugenis in hout gebouwd en in Noorwegen, waar haast alle mogelijke weertypes voorkomen, kan houtverf worden getest in de meest extreme omstandigheden.

Trebitt is het topproduct van Jotun en in allerlei tinten verkrijgbaar. Het is eenvoudig met een blokkwast aan te brengen. De verf dringt diep in het hout en vormt geen snel afbladderende laag aan de oppervlakte. Het uitblijven van onthechting is hét kenmerk van een kwaliteitsproduct. Daarnaast is Trebitt waterafstotend en beschermt het tegen houtrot en schimmels.

De woning van de familie Frie werd voor het beste resultaat eerst behandeld met Visir Klar. Dit is een kleurloos conserveringsmiddel op basis van lijnolie. Daarna werd er twee maal overheen geschilderd met Trebitt. Almere Poort heeft er een prachtig houten huis bij en de familie Frie hoeft zich zeker acht jaar geen zorgen te maken over een nieuwe schilderbeurt.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.