Houten Chalet Dekkend Beitsen

Hout Coatings hielp mee met advies en producten bij dit Douglas houten chalet dekkend beitsen in Vinkeveen. Familie Steinbacher liet twintig jaar geleden een houten huis in douglas bouwen door Finnhouse. In de jaren daarna groeide de familie, en ook het huis! Er kwam een nieuwe bovenverdieping en er waren nog wat verbouwingen.

Een groot gezin in een douglas houten logbouw betekent meer slijtage en dus was er een nieuwe beitslaag nodig. Het was dringend toe aan een tweede leven. De vloeren hadden nog een oude houtkleur en dat was te dominant. Door bepaalde elementen lichter te maken wordt een houten huis frisser.

Door een huis altijd in een beitskleur te zetten wordt een huis steeds donkerder. Op den duur is dit niet prettig. Negen van de tien eigenaren van houten huizen gaan uiteindelijk over op dekkend beitsen. Bijkomend voordeel is dat men dan voor tien jaar geen onderhoud meer hoeft te doen.

 

Houten chalet dekkend beitsen met: Oxan A/U, Visir en Demidekk

Binnen werden de houten vloeren wit geschilderd met de Jotun Oxan A/U, een prima product voor dit doel. Het is een betonverf die er goed hecht op houten vloeren en houten trappen. De matte uitstraling en hoge slijtvastheid maken het een aanrader.

Ook de douglas logs (balken) hadden een grote beurt nodig. De slechte plekken werd uitgefreesd en ingevuld met een 2-componenten-harssysteem van Repair Care. Daarmee zat het herstelwerk, belangrijk voor elke schilderbeurt, erop. Op de kale delen van het douglashout werden hierna Visir Klar van Jotun aangebracht. Dit middel verduurzaamt het hout. Als het houtwerk in goede conditie blijft, hoeft er minder vaak behandeld te worden. De logs zijn afgewerkt met twee lagen van het vlaggenschip in de Jotun-lijn, Jotun Demidekk Ultimate.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De dekkende beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over het dekkend beitsen van een chalet, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten chalet dekkend beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.