Stijlvolle Fins houten huis verven in Vinkenveen

Wie de kleuren uitkiest voor de schilderbeurt van een huis moet altijd rekening houden met de omgeving. Als u uw huis een rustige uitstraling wilt geven dan moet u bijvoorbeeld niet meer dan twee kleuren kiezen. Dit was ook het geval in Vinkenveen, waar het aangrenzende water een sfeerbepalende factor was.

Uiteindelijk is in goed overleg gekozen voor zachte leverkleuren. Die passen bij de kleur van het water en kwamen heel goed tot uiting in deze omgeving. Het Finse houten huis werd eerst goed schoongemaakt met een ontvettende zeep en daarna twee maal geschilderd.

Een watergedragen dekkende beits

Hierbij is gekozen voor Jotun Optimal. Dit is de beste houtverf voor nagenoeg alle houten woningen en projecten. Een gezaghebbende test van de Zweedse verzekeringsmaatschapij Folksam bewijst dit jaar na jaar, en in Zweden kunnen ze het weten want daar is houtbouw al sinds mensenheugenis een gangbare manier van bouwen.

Jotun Optimal is speciaal ontwikkeld voor houten woningen zoals dit Finse houten huis. Het is primair voor buiten, maar kan ook binnen worden gebruikt. Deze watergedragen dekkende beits laat de houtstructuur zichtbaar en is bovendien zeer sterk en elastisch. 

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!