Douglas Houten Woning Behandelen

Een Douglas houten woning in Duitsland was dringend toe aan nieuwe beits. De oude beits van deze houtskeletbouw in douglashout was van lage kwaliteit en de eigenaar vroeg Hout Coatings de beits te leveren.

Slechte kwaliteit beits is meestal niet direct te herkennen. Wie de pot opent en ermee gaat werken, merkt geen of weinig verschil met beits van topklasse. Maar als de beits er eenmaal op zit, duurt het meestal maar een paar jaar voor de problemen beginnen. Het hout wordt snel bleek en na enige tijd gaat de beits bladderen.

Dit ondervond de eigenaar van dit op zich mooie huis in Duitsland. De douglas houten woning had flink te lijden onder de foutieve beitskeuze. De eigenaar koos voor een duurzame oplossing. Hout Coatings raadde hem aan voor Jotun Demidekk kiezen, een van de beste dekkende beitsen in de wereld.


Douglas houten woning behandelen met: Demidekk

Voordat Demidekk Ultimate (in twee lagen) werd aangebracht, werd de oude laag ontvet en licht opgeschuurd. Dit verbeterde de hechting. In totaal waren er vijftig liter nodig voor de 250 vierkante meter. Het huis kan er nu twaalf jaar lang tegen. Tijdens die periode zal er nauwelijks kleurverschil zichtbaar zijn en blijft het hout in goede conditie.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.