Douglas houten huis schilderen in Scharendijke

In april was Hout Coatings als adviseur betrokken bij een schilderproject Douglas houten huis schilderen in Scharendijke. Daar was een houten huis van douglashout door uitdroging en oude verf erg lelijk geworden. Een flinke opknapbeurt verder en het huis ziet er als nieuw uit.

De eigenaar kocht het huis van douglas toen het hout in een slecht staat verkeerde. Hij wist dat aan een opknapbeurt van deze logbouw niet te ontkomen was. Over het schilderwerk werd goed nagedacht. Voordat er echt geschilderd kon worden moest er natuurlijk geschuurd en gereinigd worden. Het is immer belangrijk dat de verf op een droge, schone en dus goed hechtende ondergrond wordt aangebracht.


Douglas houten huis schilderen met: Demidekk Ultimate 

Douglashout logbouw

Uiteindelijk gebruikte hij Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg voor het meeste hout, Demidekk Vindu voor de kozijnen en Pingo Cleaner voor het schoonmaken.  Pingo Cleaner toonde zich opnieuw een uitstekend reinigingsmiddel.

De Noorse fabrikant geeft immers de garantie dat een woning 12 jaar onderhoudsarm als deze met Demidekk Ultimate  wordt behandeld. Voordat iemand gaat schilderen is het wel zaak goed advies in te winnen. Het komt nog te vaak voor dat mensen denken het onderhoudsprobleem op te lossen met wat kit. Dit is echter te kort door de bocht.

Hout Coatings heeft vele jaren ervaring en kan precies vertellen hoe u een schilderbeurt van een houten huis moet aanpakken. Kwalitatief hoogstaande houtverf lijkt duur, maar gaat veel langer mee. De eigenaar van deze logbouw in Scharendijke maakte dan ook de juiste keuze.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.