Douglas Beitsen - Houten Huis

Dit project gaat over Douglas beitsen, er is een houten huis met een dekkende beits behandeld. Vanwege de verkoop is er besloten om dit huis eerst op te knappen, dit houten huis in Breda stond namelijk al een half jaar te koop, maar vond geen koper. Totdat er besloten werd om dit Douglas houten huis te beitsen. Hout Coatings adviseerde de toenmalige eigenaar om het te koop staande pand van een nieuwe beitslaag te voorzien. Geloof het of niet, maar een week nadat het gebeitst was, was het huis verkocht. Opnieuw een voorbeeld van het positieve effect dat een grondige houten huis opknappen met een goede laag beits van topkwaliteit kan hebben. Wilt u meer weten?

Hier vind u alles over Douglas hout behandelen.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Douglas Beitsen - Houten Huis
  • Gebruikte producten: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg.
  • Aantal liter gebruikt: 5 x 10 liter Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg.
  • Aantal lagen: 2 lagen
  • Kleur van de beits: RAL 9010 en RAL 7044
  • Tijd gebruikt: 4 dagen door eigen applicateur 

 

Welke producten zijn geschikt voor Douglas beitsen

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt heel vaak gebruikt voor douglas beitsen. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Bij dit project werd de beits gemengd in 2 verschillende kleuren, namelijk in RAL 9010 en RAL 7044. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart. Wilt u weten of deze beits over bestaande beitslagen heen gebeitst kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor uw houten huis? neemt u dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

 

drywood verf voor hout master

 

Drywood verf voor hout Master: Dit is een product van Drywood en is een andere mogelijkheid om uw houten Douglas huis te beitsen. Dit product is niet gebruikt in dit project. De reden dat er voor een Jotun product gekozen is voor dit project is omdat het houten huis al eerder met een Jotun product gebeitst was. Het voordeel van dit product is dat als u het gebruikt op nieuw hout dat er geen impregneermiddel gebruikt hoeft te worden. Dit zit namelijk al in het product, dit scheelt een hoop tijd en geld. Wilt u weten of dit product geschikt is voor uw houten huis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u met het vinden met de juiste beits voor uw houten huis.

 

 

Tip van de Specialist: Gaat u nieuw Douglas beitsen? Overweegt u dan een Drywood product, hier zit namelijk al impregneermiddel in. Voor specifiek advies over uw project raden wij u altijd aan contact met ons op te nemen.

 

 

Het voorbereiden van het Douglas houten huis

Het huis was zoals gezegd behandeld met een transparante beits. Als er keer op keer een nieuwe transparante beitslaag over de oude wordt aangebracht, verliest deze zijn kracht. Een oplossing is dan alles verwijderen en vervolgens Oxan Wood aanbrengen of een dekkende laag Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg. Het is dus belangrijk dat in dit geval alles wordt schoongemaakt en geschuurd wordt. Maakt u het hout niet schoon voordat u gaat schuren, dan schuurt u het vuil in het hout waardoor de beits niet of minder zal hechten. In dit geval werd het huis schoongespoeld en is daarna machinaal geschuurd.  

 

Douglas beitsen met Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg

Bij dit huis ging het om logbouw met Douglas hout. Voordat het opnieuw gebeitst werd, had het houten huis jarenlang in de Oxan Wood-houtbeits gestaan. Mede op ons advies schakelde de eigenaar over op Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg. Dit betekent niet dat Jotun Oxan Wood van slechte kwaliteit is. Integendeel, dit is een uitstekende transparante houtbeits. Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een watergedragen, dekkende beits voor buiten die de houtnerf zichtbaar laat. Het is absoluut het beste product in beits, zo is ons gebleken. Jotun garandeert een lage onderhoudsvrije periode van twaalf jaar.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. Deze beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

De jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is in dit geval 2x aangebracht met een kwast. U kunt u voorstellen dat het een aardig oppervlak is om alleen te beitsen. Er is gekozen om het houten huis met 4 man te schilderen.

 

Tip van de Specialist: Zorg ervoor dat er altijd pigmenten (kleur) in de beits gemengd worden. Gebruikt u een kleurloze transparante beits dan is deze niet geschikt voor buiten. De pigmenten geven namelijk de bescherming tegen UV-stralen.

 

Veel gebruikte Beits kleuren bij het beitsen van een Douglas houten huis

Voor het beitsen van een Douglas houten huis kunnen natuurlijk vele verschillende kleuren gebruikt worden. De beits die voor dit huis gebruikt is, is een dekkende beits en is te mengen in vele verschillende kleuren. Hier onder vind een overzicht van verschillende kleuren en een aantal kleuren die vaak worden gebruikt voor het beitsen van Douglas hout. Voorkom fouten, wij kunnen u helpen met het kiezen van de kleur voor uw houten huis. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren helpen u graag verder.

Kleurkaarten:

Voorbeelden van vaak gebruikte beitskleuren:

             
RAL 9010   RAL 7044   Jotun 1038
Sandbanke
   

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over het beitsen van uw Douglas hout, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Douglas beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.