Douglas Beitsen - Dekkend Loghouse

Dit project gaat over Douglas beitsen, waar een loghouse dekkend wordt gebeitst. Ontdek de kracht en effectiviteit waarmee de juiste producten uw houten loghouse, houten schuur of houten blokhut kunnen opknappen. Door dit houten loghouse dekkend te beitsen zorgde voor een geheel nieuwe uitstraling. Deze logbouw (met Douglas hout) zag er door verwaarlozing en achterstallig onderhoud heel slecht uit. We gingen samen met de eigenaar aan de slag om uit te kijken hoe dit huis weer een frisse, nieuwe uitstraling kon krijgen. Wilt u meer weten? Hier vind u alles over Douglas hout behandelen.

 

Samenvatting van het project

Project: Douglas Beitsen - Dekkend Loghouse
Gebruikte producten: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg en Jotun Demidekk Vindu
Aantal liter gebruikt: 5 x 10 liter Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg en 2 x 3 liter Demidekk Vindu
Aantal lagen: 2 lagen
Kleur van de beits: RAL 9010 en RAL 7031
Tijd gebruikt: 2 dagen door eigen applicateur

 

Welke producten zijn geschikt voor Douglas beitsen

Jotun Demidekk Vindue

 

Jotun Demidekk Vindu: Deze dekkende beits is speciaal geschikt voor het beitsen van kozijnen en deuren. Vergeleken met de Demidekk Ultimate wordt deze beits iets harder waardoor scherpe kanten strakker worden, en dus meestal aanbevolen wordt voor kozijnen, posten enz. In dit geval werd deze dus aanbevolen voor het Douglas beitsen. De beits is gemakkelijk aan te brengen en geeft mits juist aangebracht een onderhoudsinterval van 12 jaar. Bij nieuw hout wordt er vaak Jotun Visir als impregneermiddel aangebracht voordat deze beits wordt aangebracht. Op deze manier is het hout op de juiste manier beschermt.

 

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Jotun is met zijn topproduct Jotun Demidekk Ultimate (voorheen Optimal) de ideale aanvulling. Deze beits is in Noorwegen speciaal ontwikkeld voor loghuizen zoals dit. Het is in de eerste plaats geschikt voor buitengebruik, maar ook binnen zijn er prima resultaten mee te behalen, zeker ook bij logbouw van Douglas hout. Jotun Demidekk Ultimate is een watergedragen dekkende beits en laat de houtstructuur zichtbaar. Een duurzaam resultaat dat mooi oogt is het gevolg. Door de combinatie van kwaliteiten geeft Jotun een onderhoudsarme periode van maar liefst twaalf jaar.

 

Tip van de Specialist: Beits nooit als het te warm is, de beits kan te snel drogen en dit kan blaarvorming veroorzaken. Beits bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 12°C en de 25°C. De luchtvochtigheid moet het liefst onder de 65% zijn. Aan de andere kant kan koud en vochtig weer de droging belemmeren waardoor er barsten en glansverschillen kunnen ontstaan.

 


Douglas loghouse voorbereiden 

De samenwerking van kwalitatief sterke producten zoals Repair Care en beits van Jotun zorgde ervoor dat we dit loghuis in een nieuwe jas konden steken. Uiteindelijk naar tevredenheid van de klant. Repair Care levert een pakket aan producten op het gebied van houtreparatie. De resultaten van ervan zijn tot ver over de landsgrenzen bekend en inmiddels dé maatstaf voor duurzaam houtherstel. Hout Coatings is er trots op deze beits te mogen leveren.

 

Douglas beitsen, een nieuw uiterlijk

Nadat het hout goed was voorbereidt en gerepareerd was kon de beits aangebracht worden. Voor de kozijnen en de deuren werd er Demidekk Vindu gebruikt. Deze beits is prima aan te brengen met een kwast. Voor de grotere oppervlakken werd er Demidekk Ultimate aangebracht. Beide beitsen zijn gemakkelijk te verwerken en drogen snel. Na 2 uur kan er al een 2e laag aangebracht worden. Is er sprake van nieuwe hout dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een impregneermiddel. Hier wordt vaak de Jotun Visir gekozen. Wilt u meer informatie over het behandelen van nieuw hout neemt u dan contact met ons op. De beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

 

Tip van de Specialist: Gaat u ook uw Douglas beitsen? Zorg er dan voor dat het hout goed schoon is voordat u gaat schuren. Doet u dit niet dan wordt het vuil in het hout geschuurd en zal de beits niet of minder hechten

 

Veel gebruikte kleuren bij het Douglas beitsen

Het kiezen van de juiste kleuren is bijna net zo belangrijk als het kiezen van de juiste producten. De uitstraling moet juiste zijn en de kleuren moeten bij elkaar passen. Een groot voordeel van de producten die bij dit projecten zijn gebruikt is dat ze te mengen zijn in vele verschillende kleuren. In dit project is er gekozen voor de kleuren RAL 9010 en RAL 7031. Een prima keuze. De Jotun demidekk Ultimate producten die zijn gebruikt geven een zijdeglans afwerking. Wilt u liever een matte uitstraling dan kunt u kiezen voor de Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Hieronder vind u de kleuren kaarten, de kleuren die in dit project gebruikt zijn en de kleuren die vaak gebruikt worden bij het beitsen van houten Douglas loghouses.

Kleurkaarten:

             
RAL 9010
Pure White
  RAL 7031
Blue Grey
  RAL 7021
Black Grey
  RAL 7035
Light Grey

 

 

 

Logbouw douglas hout

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over het dekkend beitsen van een Douglas loghouse of hebt u vragen over het kopen van beits, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Douglas beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.