Dekkend Beitsen Van Douglas Hout

Houten huizen van douglas zijn gevoelig voor alle weertypen. Daarom is regelmatig en kwalitatief goed beitsen van douglas hout erg belangrijk. Juiste beits speelt een essentiële rol.

Dit ondervond ook de familie Bons. Ze wonen vlak over de grens in Duitsland in een douglas houten houtskeletbouw. Vanwege de adviezen op de website en de advies service benaderden ze Hout Coatings. Hun woning was jarenlang slecht onderhouden. De oude beitslaag begon los te laten. Ook was er door warmte en slecht onderhoud veel hars op het hout ontstaan.

De familie Bons was bovendien de kleuren moe. Kortom: tijd voor een stevige opfrisbeurt. Samen met Hout Coatings werden de kleuren bepaald. Gekozen werd voor een witte tint en een groen-/bruinachtige kleur. Eerst moest de oude laag op het douglashout verwijderd worden. Overbeitsen was geen optie omdat de oude laag in een belabberde conditie was. Om een mooi schoon oppervlak te krijgen, werd de hars weg gekrabd en weg geschuurd. Hierna is de woning in twee lagen overgeschilderd.

Dekkend beitsen van douglas hout met: Demidekk Ultimate

Douglas houtskeletbouw

Als beits koos de familie Bons op ons advies voor Jotun Demidekk Ultimate. Deze in Noorwegen ontwikkelde beits werd speciaal ontworpen voor de langdurige bescherming van houtwerk, ook voor douglashout en houtskeletbouw. Tot de bijzondere kwaliteiten van Demidekk Ultimate behoren langdurig glans- en kleurbehoud. Ook is deze beits bestand tegen het extreemste weer, zowel hitte als strenge vorst. 

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.