Clubhuis en tennispaviljoen opgeknapt met Jotun Demidekk houtverf

Het clubhuis van de tennisclub in Malden was dringend toe aan een renovatie. Hout Coatings droeg een belangrijk steentje bij in de opknapbeurt. Kennis van houtverf en houtrot speelde een cruciale rol.

Het houten gebouw had door achterstallig onderhoud veel schade opgelopen, maar ook door slecht schilderwerk van de vorige schilder. De producten die voor dit gebouw gebruikt waren bleken onvoldoende vochtregulerend met alle gevolgen vandien.

Tennispaviljoen in loghuis

Het ging hierbij om een loghuis (of loghouse). Houtbouw is er in vele soorten. Loghuizen zijn een bekende, sfeervolle vorm. Ze zijn opgebouwd uit balken. U kent ze vast wel; ze zijn bijvoorbeeld vaak te zien in Amerikaanse films, waar de bouwstijl erg populair is, maar ook in het Alpengebied komt u loghuizen vrij veel tegen. De balken of logs vormen het fundament voor deze huizen. Maar hout kan gaan rotten als het van slechte kwaliteit is of niet goed wordt onderhouden. Het fundament moet daarom altijd goed gecontroleerd worden. Vakmanschap en goede producten zorgen ervoor dat een probleem opgelost kan worden.

Uiteindelijk is dit gebouw gerepareerd door een gerenomneerd bedrijf gespecialiseerd in dit soort klussen. Aan de logs werden de nodige reparatiewerken gedaan. Het afschilderen daarna was is een tijdrovende zaak maar dit was nodig want het moest deze keer goed gebeuren.

Top houtverf van Jotun

Voor het schilderen werd Demidekk Optimal gebruikt, een van de topproducten van houtverf-specialist Jotun. Het clubhuis van de tennisclub was klaar in het voorjaar van 2011 en kan er nu zeker weer tien jaar tegenaan. Een loghouse gebouw zoals dit moet een extreem goed vochtregulerend systeem hebben. Als dit niet het geval is ben je, vroeg of laat, zeker van houtrot.

Ook is het belangrijk dat het gebouw rondom vrij staat van allerlei obstakels. Planten en aanbouwtjes kunnen uiteindelijk schade aan de logs genereren. Een jaarlijkse inspectie is dan ook van groot belang voor het onderhoud van uw houten huis.

Een vochtmeting kan dan ook essentieel zijn. Wanneer het hout vochtiger is dan 20 procent, is het te vochtig. Dit is niet te wijten aan het weer, maar heeft in de regel een bouwkundige of onderhoudstechnische reden. Slecht schilderwerk kan hier ook onder vallen.

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier.