Vochtprobleem houten blokhut opgelost door Jotun

Een blokhut is geheel of gedeeltelijk van hout. Een prachtig product maar in het regenrijke Nederland kan hout het zwaar te verduren hebben. Zo ook deze houten blokhut van de familie Van der Horst.

Het houten huis had een vochtprobleem. Water kan tussen de logdelen in gaan zitten en blijft daar door onvoldoende ventilatie. Dat gebeurde bij deze blokhut. Daar kwam bij dat vocht was blijven hangen achter de vorige verflaag. In delen van het huis was vochtgehalte daarom absoluut te hoog.

Uitstekende dekking met Jotun Optimal

Hout Coatings heeft voor het probleem de volgende oplossing geadviseerd. Eerst werd de oude verf verwijderd met het Rupes schuursysteem. Hierna werden alle kale delen behandeld met Visir Klar. De afwerking gebeurde met twee lagen Jotun Demidekk Optimal. Dit is het topproduct van de Noorse fabrikant Jotun. Het impregneert snel en geeft een uitstekende hechting.

De blokhut ziet er nu weer pico bello uit. Natuurlijk is dat niet voor eeuwig maar wie het huis goed onderhoudt kan een volgende verfbeurt lang uitstellen. Belangrijk bij onderhoud is een jaarlijkse controle, bijvoorbeeld een vochtmeting. Om de twee jaar de gevel reinigen met water en zeep en beschadigingen bijwerken is ook aangeraden. Na tien jaar is het tijd voor een plan van aanpak voor een nieuwe schilderbeurt.

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier.