11 voordelen van matte beits Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een extra matte beits. Het is in wezen een variant op de andere Demidekk Ultimate-soorten. Het spreek vanzelf dat er meer verfproducten zijn waarmee houten gevels een mooie, matte look kunnen krijgen. Maar bij Hout Coatings kiezen we voor deze houtverf als we matte beits moeten adviseren. Waarom? Dat leggen we hier uit.

Waarvoor gebruikt u Jotun Demidekk Ultimate Helmatt?

Deze matte beits is geschikt voor:

 • houten gevels,
 • houten gevelbekleding,
 • houtrijke gevelelementen zoals dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken en rabatdelen,
 • houtskeletbouw,
 • houtstapelbouw,
 • tuinmeubels,
 • steigerhout.

11 voordelen van Jotun Demidekk Ultimate Helmatt matte beits

 1. Helmatt geeft een bijzondere touch aan een gevel. "Helmatt" is een Scandinavisch woord dat "geheel mat" betekent, en dat is het ook: met deze verf krijgt uw woning een zeer elegante, matte look.
 2. Dit is een verf van het Noorse kwaliteitsmerk Jotun. Dit betekent een ongekende lange duurzaamheid en onderhoudsintervallen tot 12 jaar. Hebt u uw woning met Jotun geschilderd, dan hoeft u de eerstkomende jaren niet aan overschilderen te denken.
 3. De samenstelling van deze matte buitenverf zorgt voor een unieke stabiliteit. Uw gevel (of ander houtwerk) krijgt een eenduidige uitstraling die lang hetzelfde blijft.
 4. Regen, sneeuw of zon zijn geen probleem voor deze duurzame houtverf. Dit is een waterbestendig product. Het is getest in Scandinavië onder extreme omstandigheden én goed bevonden.
 5. Schilderen met deze matte beits voorkomt houtrot, dankzij de elasticiteit van de verf en het dampdoorlatende karakter.
 6. U kunt deze verf even makkelijk aanbrengen als andere verven. Lees de aanwijzingen en u staat nooit voor verassingen.
 7. Dit is beits voor de echte houtliefhebber. Ultimate Helmatt laat de houtstructuur namelijk mooi zichtbaar en accentueert deze zelfs.
 8. De snelle droogtijd zorgt ervoor dat u snel van uw extra matte gevel kunt genieten.
 9. Hars krijgt bij deze houtverf de kans om uit te zweten zonder de verffilm van uw houten huis aan te tasten
 10. Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een beits op waterbasis, dus milieuvriendelijker dan producten op basis van oplosmiddelen.
 11. Omdat tussentijds onderhoud onder normale omstandigheden amper nodig is, heeft deze matte beits een relatief laag prijskaartje. Wie schildert met goedkope verf, schildert immers vaker en moet regelmatig investeren.

In welke kleuren is deze matte houtverf leverbaar?

Elk denkbare kleur is mogelijk; het kleurenpalet bevat diepe kleuren, pasteltinten en alles ertussen. Van stijlvol wit tot roestbruin en zwart.

Meer info en bestellen

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is ontwikkeld voor houten gevels en constructies waarin veel hout verwerkt is. Gebruikers van deze beits schilderen hun houten huis graag, maar niet zo vaak! Neem voor meer informatie contact op met Hout Coatings of bestel gelijk in onze webshop.

Persoonlijk advies nodig? Bel +31 (0)6 47 55 18 26. Of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.