Voordelen van Jotun Demidekk Strukturlasyr

Jotun Demidekk Strukturlasyr is een transparante houtbeits van bijzonder hoge kwaliteit. Nu zijn er natuurlijk meer verfproducten voor hout, ook van dezelfde fabrikant. Wanneer moet u kiezen voor precies deze beits?

 1. Jotun Demidekk Strukturlasyr is een "structuurglazuur" - als we de naam letterlijk zouden vertalen. Dit is precies de goede omschrijving. Het is een soort glazuurlaag die u op hout aanbrengt. Door het doorzichtige effect benadrukt u de houtstructuur. Die wordt mooier zichtbaar. En tegelijkertijd beschermt de verf het hout.
 2. Deze transparante houtverf brengt een mooie glanslaag aan en zorgt voor een langdurig kleurbehoud. Hiermee gebeitst hout is gewoon mooi om naar te kijken.
 3. Door de bijzondere samenstelling is het een beits die het milieu spaart. Ook de werkomstandigheden zijn comfortabel: geen doordringende geuren. Aanbrengen is een fluitje van een cent.
 4. Jotun Demidekk Strukturlasyr is geschikt voor vele houtsoorten, zowel onbehandeld als eerder behandeld hout.
 5. De duurzaamheid is, zoals bij alle Jotun-producten, legendarisch. Tot acht jaar lang hebt u er geen omkijken naar.
 6. Dit betekent niet alleen minder vaak schilderen. Het levert ook een financiële besparing op. Een liter van deze transparante houtverf is misschien duurder dan die van sommige andere merken, maar op de lange termijn kosten die andere merken u meer geld - u moet immers vaker de ladder op!
 7. Wij kennen weinig houtbeits die zo snel droogt. Onder normale omstandigheden kunt u al na acht uur een tweede laag aanbrengen. Als dit nodig is, tenminste: soms volstaat één laag.

Schilderen met Jotun Demidekk Strukturlasyr

Enkele tips voor als u deze beits gaat aanbrengen:

 • Essentieel is de voorbehandeling van de ondergrond. Jotun Demidekk Strukturlasyr kan worden toegepast op zowel onbehandeld, geïmpregneerd als eerder behandeld hout. In welke categorie uw object ook valt, de ondergrond moet droog en schoon zijn.
 • Als het hout glanst, schuur het dan totdat het mat wordt. De verf hecht dan beter.
 • Is het hout ooit behandeld met lijnzaadolie, borstel dan de ondergrond helemaal kaal.
 • Nieuw hout moet vooraf geïmpregneerd worden. Hout Coatings beveelt Jotun Visir Oljegrunning Klar aan, een middel dat goed samenwerkt met Jotun Demidekk Strukturlasyr.
 • Schoonmaken van behandeld hout doet u bij voorkeur met Jotun Husvask. Lees de instructies voor het beste resultaat. Jotun Kraftvask is de juiste keus als het hout eerder transparant geschilderd is.
 • Beitsen met Jotun Demidekk Strukturlasyr gaat het best als u de platen met regelmaat bestrijkt. In het algemeen worden twee lagen aangeraden.
 • Kaal hout wordt het best drie keer behandeld, waarbij de derde laag soms tot twaalf maanden op zich mag laten wachten. Voor eerder transparant behandeld hout is één laag vaak voldoende.

U bestelt Demidekk Strukturlasyr tegen de beste prijs in onze webshop.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of via het contactformulier.