Voordelen Jotun Demidekk houtverf bij onderhoud van houten huizen

Wat zijn de voordelen van Jotun Demidekk? Bij Hout Coatings hebben we al vele jaren ervaring met deze verf. En we zijn er enorm tevreden over. Wij niet alleen: het product heeft al diverse prijzen gewonnen. We leggen uit waarom.

Jotun Demidekk, vroeger bekend als Jotun Optimal, is een watergedragen dekkende verf voor buiten die de houtnerf zichtbaar laat. De verf is zowel toepasbaar op hout als op steenachtige ondergronden en is uitermate geschikt voor toepassing op houtrijke gevelelementen zoals bijvoorbeeld dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw. De verf is in diverse varianten verkrijgbaar, zoals Demidekk Ultimate (zijdeglans beits), Demidekk Vindu (voor kozijnen), Terrasslasyr (terrassen) en nog veel meer. U vindt ze allemaal in onze webshop.

Hoewel toepasbaar op steen, is deze houtverf speciaal ontwikkeld voor houten huizen en andere houten bouwwerken. De verf is bedoeld voor buitengebruik, maar ook binnen kunt u er een heel eind mee komen. Het product van de Noorse fabrikant Jotun biedt u als bezitter van een houten huis of andere houtbouwconstructie tal van voordeel.

Voordelen van Jotun Demidekk houtverf

  • Jotun Demidekk impregneert zeer goed in het oppervlak en geeft hierdoor een buitengewoon goede hechting. De combinatie van hoge kwaliteit bindmiddelen staat tevens garant voor een buitengewoon weerbestendige film.
  • Het is ook een onderhoudsarme houtverf met een glansbehoud van ongeveer twaalf jaar. Omdat Jotun Demidekk waterdamp doorlaat, blijft de vochtigheid van het hout binnen aanvaardbare grenzen.
  • De houtverf is elastisch, zoals vakmensen dit noemen. Dit betekent dat deze houtverf een groot voordeel heeft ten opzichte van niet-elastische verf. Krimp of uitzetting door schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid vormen daardoor geen enkel probleem. Houten huizen zijn erg gevoelig voor wisselingen in temperatuur en ook regen en sneeuw laten het hout niet onberoerd. Elastische verf is dus een must voor houten huizen.
  • Jotun Demidekk is niet enkel een uitermate elastisch houtverf. Het hout wordt met dit product ook sterk beschermd tegen UV-stralen en andere weersinvloeden. Of het nu warm is of vriest, uw houten huis kan er tegen.
  • De droogtijd is kort. Al na circa twee uur kan er veelal een tweede laag worden aangebracht, al moet u wel even controleren of de eerste laag ook echt droog is.
  • Wie Demidekk verf gebruikt bespaart feitelijk op onderhoud. De kwaliteit is zo goed dat er minder geschilderd hoeft te worden. Dit compenseert de relatief hoge aanschafprijs. Het mag dan ook niet verbazen dat Jotun vele malen als beste houtverf werd gekozen in de gezaghebbende test van de Zweedse verzekeraar Folksam.
  • De houtverf kan in duizenden kleuren worden aangemaakt; u kunt uw houten huis elke gewenste kleur geven en voor talloze tintverschillen kiezen, mocht u dat willen. Omdat de Jotun Demidekk houtverf watergedragen is en oplosmiddelarm, doet u ook het milieu een plezier door voor Demidekk te kiezen.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.