Welke Jotun beits (of houtverf) kunt u het best kopen?

En in welke situatie?

Beits is ontwikkeld om hout extra bescherming te geven. Dit is vooral belangrijk voor houtwerk dat aan extreme omstandigheden onderhevig is. Weer en wind zijn zulke omstandigheden. Hout is levend materiaal. Het reageert op vocht, maar ook op temperatuurverschillen. Ook direct zonlicht mist zijn effect niet. Binnenshuis kunnen we het vochtgehalte en de temperatuur redelijk constant houden.

Er zijn veel beitsen op de markt en de kwaliteitsverschillen zijn vaak klein. Voor terrassen en tuinmeubels bevelen we Jotun Demidekk Terrasslasyr aan. Letterlijk betekent dit "terrasglazuur". Een goede benaming: het brengt als het ware een glazuurlaag aan op geïmpregneerd hout. Deze beschermt het hout tegen vocht en scheuren, vergrijzing en aantasting door overmatig UV-licht. Het is duurzaam en eenvoudig aan te brengen. Ook bevat het een bestanddeel dat schimmels tegenhoudt.

Beits van Jotun voor houten huizen

Voor het beitsen van een houten huis of ander houten gebouw beveelt Hout Coatings de beits Jotun Trebitt aan. Dit is een watergedragen transparante houtbehandeling voor buiten, welke is gebaseerd op een unieke combinatie van alkyd/acrylaat en is versterkt met uv-straling blokkerende componenten. Dit geeft een betere bescherming dan andere transparante producten. Het is een milieuvriendelijke houtbeits met een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS).

Jotun Trebitt kan worden gebruikt op nieuw houtwerk, geperst geïmpregneerd hout en reeds behandeld hout. Trebitt beits bevat bestanddelen om het hout te beschermen tegen schimmelgroei. Het product heeft een goede vloeiing en droogt snel. Bij nieuw hout is het gebruik van een primer aanbevolen. Juist op wat ruwer hout is de beits zeer geschikt. Dat is erg aantrekkelijk bij grotere oppervlaktes.

 

Een lijst met voordelen van de beste Jotun beitsen