Controlepunten voor onderhoud van een houten vakantiehuis

Een houten vakantiehuis is voor veel mensen een droom. Is die eenmaal gerealiseerd, is het belangrijk om het huis goed te verzorgen. Onderhoud stelt de nodige eisen.

Een nadeel van een houten vakantiehuis is dat u er niet voortdurend bent. Hierdoor is het mogelijk dat u beschadigingen van wanden, deuren en kozijnen niet zo snel opmerkt. Stof, vuil, water – u ziet het niet dagelijks, zoals bij uw eigen huis. Dit zijn echter factoren die op de kwaliteit van de woning zwaar kunnen wegen.

Onderhoud van uw houten vakantiehuis

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat planten minstens een halve meter verwijderd zijn van het huis. Vegetatie staat gelijk aan vochtigheid en mogelijk hecht een plant zich aan de wanden. Dit laatste kan voor een beschadiging van de deklaag zorgen. De hoogte van de fundering speelt een rol, maar is vaak niet iets waarop u invloed hebt gehad.

Zorg in alle gevallen voor een goede afwatering rondom. In ons klimaat regent het vaak en droogt de neerslag maar langzaam op. De afvoer van water rondom kan bijvoorbeeld worden bevorderd met een grindlaag.

Ook als uw houten vakantiehuis in het buitenland staat is het belangrijk met dergelijke klimatologische omstandigheden rekening te houden. Houd daarom de onderste logs of wanddelen heel goed in de gaten. De overgang tussen de grond en uw wanden zijn altijd de meeste kwetsbare plekken van uw huis. De juiste verflaag zorgt er tenslotte voor dat het houten vakantiehuis in alle weertypen voorzien is van een veilige, nauwsluitende jas.

Verf voor uw houten vakantiehuis

Meestal adviseren wij Jotun Demidekk Ultimate, een uitstekend dekkende verf die onder extreme omstandigheden is getest, en ook onder extreme omstandigheden lang meegaat.

Voor vrijblijvend advies of een gerichte offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of stuur een bericht via het contactformulier.